Subsidie van 300.000 euro voor 'Bio zoekt Boer en Bio zoekt Keten 2013'.

De Vlaamse regering besliste vrijdag 28 april om een subsidie van in totaal 300.000 euro toe te kennen aan BioForum Vlaanderen vzw en Boerenbondvereniging voor Projecten vzw voor de uitvoering van het project 'Bio zoekt Boer en Bio zoekt Keten 2013'. Dit project moet bijdragen aan het realiseren van groei in de biologische productie en het optimaliseren van de ketenwerking binnen de sector.

In de periode 2008-2012 is het areaal biolandbouw met 41% toegenomen, en ook het aantal producenten, bereiders en verdelers nam met 30% toe. Het marktaandeel van biologische versproducten steeg in dezelfde periode van 1,3% naar 1,9%.

Tot voorheen waren 'Bio zoekt Boer' en ‘Bio zoekt Keten' twee afzonderlijke projecten, waarbij nauw samengewerkt werd. Gezien de nauwe samenwerking is besloten om beide projecten tot 1 project samen te brengen, waarbij de twee grote luiken 'omschakelingsbegeleiding' (voor Bio zoekt Boer, door middel van een 'bioconsulent omschakeling' ) en ketenwerking (voor Bio zoekt Keten door middel van een 'ketenmanager') verenigd zijn.

Dit project kadert in de uitvoering van het nieuw Strategisch Plan Biologische Landbouw 2013 -2017 dat tot stand kwam na intens overleg tussen minister-president Kris Peeters, BioForum, Boerenbond, ABS en het departement Landbouw en Visserij, en met het engagement van Comeos Vlaanderen, en Fevia Vlaanderen.

Op 19 april kende de Vlaamse regering reeds een subsidie van 160.000 euro toe aan de vzw Coördinatiecentrum Praktijkgericht Onderzoek en Voorlichting Biologische Teelt, kortweg vzw CCBT.

Bron: Landbouwleven

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.