De Molenwinkel van Maalderij De Gouden Engel in Koedijk en koffieschenkerij De Molenschuur hebben het EKO-keurmerk ontvangen. Omdat De Gouden Engel ook al als producent het EKO-keurmerk had, is het bedrijf nu het eerste in Nederland met alle drie de EKO-keurmerken.
Molen De Gouden Engel is in 2008 gebouwd, uit de nalatenschap van een oude molenaarsfamilie. Vincent Kraan maalt er nu biologische tarwe, spelt, rogge, haver en boekweit. Het meel wordt samen met andere biologische producten in de Molenwinkel verkocht. Om voor het EKO-keurmerk Winkels in aanmerking te komen is het assortiment van een winkel voor minstens 90% biologisch. In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) zelfs 100%. De winkel heeft ook een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid. Bij de Molenwinkel van Maalderij De Gouden Engel zijn álle versproducten biologisch.
Koffieschenkerij De Molenschuur heeft tegelijkertijd het EKO-keurmerk Horeca gekregen. Op twee producten na - duurzaam ijs en een streekbier - is de hele kaart biologisch. Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. De Gouden Engel is bijna geheel biologisch en daarom voor meer dan 80% gecertificeerd. Het EKO-keurmerk wordt uitgegeven door de onafhankelijke Stichting EKO-keurmerk.
Bijzonder in de Molenschuur zijn de vrijdagavonden van 'Eten wat de pot schaft'. Kok Karlijn Kraan kookt naar aanleiding van een thema, passend bij het seizoen een buffet met vegetarische en vlees gerechten. De gast krijgt uitleg over de herkomst van de ingrediënten, de gerechten en bereidingswijzen.
Kijk op deze website voor meer informatie.
Abonneren
Vacatures
Heeft nu alle drie de EKO-keurmerken
Horeca én winkel Maalderij De Gouden Engel tegelijk EKO-gecertificeerd
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'