Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heeft nu alle drie de EKO-keurmerken

Horeca én winkel Maalderij De Gouden Engel tegelijk EKO-gecertificeerd

De Molenwinkel van Maalderij De Gouden Engel in Koedijk en koffieschenkerij De Molenschuur hebben het EKO-keurmerk ontvangen. Omdat De Gouden Engel ook al als producent het EKO-keurmerk had, is het bedrijf nu het eerste in Nederland met alle drie de EKO-keurmerken.



Molen De Gouden Engel is in 2008 gebouwd, uit de nalatenschap van een oude molenaarsfamilie. Vincent Kraan maalt er nu biologische tarwe, spelt, rogge, haver en boekweit. Het meel wordt samen met andere biologische producten in de Molenwinkel verkocht. Om voor het EKO-keurmerk Winkels in aanmerking te komen is het assortiment van een winkel voor minstens 90% biologisch. In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) zelfs 100%. De winkel heeft ook een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid. Bij de Molenwinkel van Maalderij De Gouden Engel zijn Ɣlle versproducten biologisch.



Koffieschenkerij De Molenschuur heeft tegelijkertijd het EKO-keurmerk Horeca gekregen. Op twee producten na - duurzaam ijs en een streekbier - is de hele kaart biologisch. Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. De Gouden Engel is bijna geheel biologisch en daarom voor meer dan 80% gecertificeerd. Het EKO-keurmerk wordt uitgegeven door de onafhankelijke Stichting EKO-keurmerk.

Bijzonder in de Molenschuur zijn de vrijdagavonden van 'Eten wat de pot schaft'. Kok Karlijn Kraan kookt naar aanleiding van een thema, passend bij het seizoen een buffet met vegetarische en vlees gerechten. De gast krijgt uitleg over de herkomst van de ingrediƫnten, de gerechten en bereidingswijzen.

Kijk op deze website voor meer informatie.
Publicatiedatum: