Heeft nu alle drie de EKO-keurmerken
Horeca én winkel Maalderij De Gouden Engel tegelijk EKO-gecertificeerd
Molen De Gouden Engel is in 2008 gebouwd, uit de nalatenschap van een oude molenaarsfamilie. Vincent Kraan maalt er nu biologische tarwe, spelt, rogge, haver en boekweit. Het meel wordt samen met andere biologische producten in de Molenwinkel verkocht. Om voor het EKO-keurmerk Winkels in aanmerking te komen is het assortiment van een winkel voor minstens 90% biologisch. In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) zelfs 100%. De winkel heeft ook een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid. Bij de Molenwinkel van Maalderij De Gouden Engel zijn álle versproducten biologisch.
Koffieschenkerij De Molenschuur heeft tegelijkertijd het EKO-keurmerk Horeca gekregen. Op twee producten na - duurzaam ijs en een streekbier - is de hele kaart biologisch. Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. De Gouden Engel is bijna geheel biologisch en daarom voor meer dan 80% gecertificeerd. Het EKO-keurmerk wordt uitgegeven door de onafhankelijke Stichting EKO-keurmerk.
Bijzonder in de Molenschuur zijn de vrijdagavonden van 'Eten wat de pot schaft'. Kok Karlijn Kraan kookt naar aanleiding van een thema, passend bij het seizoen een buffet met vegetarische en vlees gerechten. De gast krijgt uitleg over de herkomst van de ingrediënten, de gerechten en bereidingswijzen.
Kijk op deze website voor meer informatie.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA