Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Winststijging in eerste kwartaal

Wessanen koopt France Alter Eco

Wessanen maakte daarnaast bekend het Franse bedrijf France Alter Eco over te nemen. France Alter Eco is gespecialiseerd in biologische en fairtrade voeding. Financiƫle gegevens worden niet bekend gemaakt. Het bedrijf produceert onder meer chocolade, koffie, thee en sappen. Onder het merk Alter Eco liggen zo'n honderd verschillende producten in de schappen van natuurvoedingswinkels en supermarkten. France Alter Eco is gevestigd in Parijs en heeft een jaaromzet van ruim 16,5 miljoen euro. De Noord-Amerikaanse activiteiten van het bedrijf komen niet in handen van Wessanen.

France Alter Eco zal onderdeel worden van Distriborg, een in Frankrijk gevestigde operatie van Wessanen. Financieel topman Piet Hein Merckens geeft aan dat Wessanen erg verheugd is met de overname. Het merk, hun producten en de filosofie is gelijk aan Distriborg. Nadat we Clipper overgenomen hebben begin 2012 is deze aankoop een nieuwe mijlpaal in onze strategie om ons leiderschap in bio-voeding binnen Europa te versterken."

Winststijging

Wessanen heeft in het eerste kwartaal van 2013 de winst zien stijgen. Dit is het eerste zichtbare resultaat van de herstructurering van het bedrijf. Het genormaliseerd operationeel resultaat bedroeg 9,3 miljoen euro. De omzet steeg met ongeveer 1 procent naar 172,5 miljoen euro.

Publicatiedatum: