"Minder dan 100% zou voor ons gevoel niet kloppen"

Groene Kookacademie eerste EKO-gecertificeerde opleidingsinstituut

Tholen - De Groene Kookacademie heeft woensdag 24 april als eerste kookopleiding van Nederland het EKO-keurmerk Horeca ontvangen. Bij de Groene Kookacademie wordt uitsluitend met biologische producten gekookt. "Het zou voor ons gevoel niet kloppen als we niet voor 100% zouden gaan", geeft Marion Pluimes, één van de drie initiatiefnemers van de Groene Kookacademie aan.

De uitreiking van het EKO-keurmerkcertificaat werd gevierd met een kookdemonstratie over biologische chocolade. "De kookdemonstratie van Sofieke Sparla was erg leuk. Er is nog een behoorlijk clubje mensen op afgekomen. Het viel me op dat het vooral jongeren waren. Het is leuk om te zien dat de jonge garde begrijpt dat ze eenvoudig lekker en gezond biologisch kunnen eten."


Marion Pluimes ontvangt het certificaat uit handen van André Brouwer (Stichting EKO-keurmerk).

Nadat de initiatiefnemers van de kookacademie zichzelf voorgesteld hadden is het EKO-keurmerk officieel overhandigd door André Brouwer. Daarna begon de chocoladeworkshop. De deelnemers mochten onder meer zelf bonbons maken. "Dit werd een lekkere kliederboel." Na afloop kreeg iedereen wat meer informatie en een speciaal Groene Kookacademie-schort mee. Marion geeft aan dat ze erg interessante gesprekken heeft gehad. "Ze wilden van alles weten over voeding. Ik ben erg tevreden over het verloop van de dag. Het was allemaal heel ontpannen."


Waarom EKO-keurmerk?

De Groene Kookacademie wil met behulp van het EKO-keurmerk naar de buitenwereld duidelijk maken dat er enkel met bio-producten gewerkt wordt. "Voor ons is het heel belangrijk om met biologische ingrediënten te werken. Men moet zeggen: als je gegarandeerd biologisch wil koken moet je bij die club zijn." Ze geeft aan dat het ook niet ophoudt bij alleen eten. "We proberen zo min mogelijk eten te verspillen en gebruiken bijvoorbeeld natuurlijk wasmiddel. Ook hebben we bewust voor kleding van bio-katoen gekozen. Daar moet je wat meer moeite voor doen, maar dat is het gewoon waard."

Groene Kookacademie

Marion is blij met hoe het gaat met de Groene Kookacademie. "De tweede groep cursisten is net gestart en het gaat hartstikke goed. In het najaar starten weer nieuwe cursussen. Soms beginnen cursisten met een bepaald vooroordeel over biologisch aan de cursus, maar zij komen er de eerste les al achter dat werken met bio-producten leuker en lekkerder is dan verwacht."

Voor meer informatie:

Marion Pluimes
De Groene Kookacademie
Oranjeboomplein 7
4812 AJ Breda
076 5153809
info@groenekookacademie.nl
www.groenekookacademie.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven