Vooral Portugal maakt grote sprong

Aantal GOTS-gecertificeerde bedrijven nu op 3.016

Volgens de laatste cijfers van de 'GOTS International Working Group' is het aantal GOTS-gecertificeerde plantages van 2.713 in 2011 tot 3.016 in 2012 toegenomen. Dit betekent een stijging van 11%. Het Global Organic Textile Standard-label geeft de consument de zekerheid over de kwaliteit van het biologische katoen. Het toont aan dat de katoenteler de uitgebreide richtlijnen voor milieuvriendelijke en sociale verantwoorde productie van textiel volgt.

De 'top twintig' landen in termen van het totale aantal GOTS-gecertificeerde bedrijven waren in 2012 (van hoog naar laag): India, Turkije, China, Duitsland, Pakistan, Zuid-Korea, Italië, Bangladesh, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, de Verenigde Staten, Oostenrijk, Nederland, Griekenland, Mauritius, Peru, Zwitserland en Denemarken.Duitsland heeft van positie gewisseld met Pakistan en Portugal maakte dankzij een verdubbeling van het aantal gecertificeerde bedrijven een sprong van de 20e naar de 12e plaats. Vier landen hebben de eerste GOTS-certificeringen mogen verwelkomen: Bahrein, Colombia, Nieuw-Zeeland en Paraguay. Er zijn nu in 62 landen GOTS-gecertificeerde bedrijven te vinden.

Vooral Europa is verantwoordelijk voor de groei, dankzij een stijging van 44% aan GOTS-gecertificeerde bedrijven in de periode tussen 2011 en 2012 (506 naar 728). Wereldwijd zijn in India, China, Zuid-Korea, Duitsland, Bangladesh en Portugal.

Kijk voor meer informatie op www.global-standard.org.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.