Bio-Rosa rozen voor het eerst in Rusland

Biologische Rozenkwekerij de Bierkreek heeft Zwitsers bio-keurmerk

Het aantal bedrijven in het buitenland dat de biologisch gekweekte rozen van Rozenkwekerij de Bierkreek wil verkopen is groeiende. Vooral in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk neemt de belangstelling toe.

Omdat Zwitserland buiten de EU ligt is het Europese bio–keurmerk helaas in Zwitserland niet geldig. Daarom heeft de rozenkwekerij geïnvesteerd in het behalen van het Bio Suisse-keurmerk. "De eisen aan onder andere de omgeving, natuur op het bedrijf en verantwoord grondgebruik liggen bij Bio Suisse veel hoger. Het is voor Nederlandse biologische bedrijven niet zo makkelijk om het Zwitserse keurmerk te mogen voeren. Daarnaast kost het aanvragen van een dergelijk keurmerk ook nog eens gewoon geld. Euro's wel te verstaan", geeft Hans van Hage van de rozenkwekerij aan.Aangezien de markt in Zwitserland om biologische rozen vraagt en er géén Zwitserse biologische rozenkwekers zijn, is Rozenkwekerij de Bierkreek in deze markt gestapt. Samen met haar Zwitserse vertegenwoordiger Frei Weinlandstauden die de verkoop aan bedrijven en particulieren in Zwitserland zal gaan doen.

Bio-Rosa naar Rusland

De voorverpakte rozen van Biologische rozenkwekerij de Bierkreek hebben onder de naam Bio-Rosa of Rooskado veel aandacht gekregen in de landen binnen de EU. De rozen worden behalve in Nederland, ook verkocht in Zweden, Engeland, Duitsland en Oostenrijk. En vorige week is Rusland daar bij gekomen.

"De eerste contacten hiervoor zijn in januari jongstleden gelegd op de Europese Boomteelt Vakbeurs in het Duitse Essen, IPM. De biologische rozen vielen bij de Russen in de smaak vanwege de goede kwaliteit en het uitgebreide assortiment, waaronder veel koude bestendige rozen. Ook de keuze voor een vorstbestendige onderstam deed Rusland kiezen voor kwaliteit, boven de laagste prijs. Op dit moment wordt er door beide partijen hard gewerkt om de formule volgend jaar in een uitgebreide vorm op de Russische markt te zetten", vertelt Hans.

Voor meer informatie:

Hans van Hage
06 12905085
info@bierkreek.nl
www.bierkreek.nl

Karolina Frei
FREI Weinlandstauden AG
+41 (0)523191230
www.frei-weinlandstauden.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.