BoerBert genomineerd voor Agrarisch Ondernemer van 2013

De 10 boeren en tuinders die strijden om de titel Agrarisch Ondernemer van 2013 zijn bekend gemaakt. Tot de genomineerden behoren onder meer Bert, Marieke en Jaco de Groot van bio-melkveebedrijf BoerBert in Kamerik.

De jury onder leiding van voorzitter Aalt Dijkhuizen van de Raad van Bestuur van Wageningen UR nomineert 5 kanshebbers voor de titel. Op donderdag 30 mei reikt staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken de titel Agrarisch Ondernemer van 2013 uit.

De 10 genomineerden zijn:
  • Bert de Bruijckere, akkerbouwer en internetondernemer in het Zeeuwse Aardenburg. Hij boert met zijn ouders en vriendin Rosalien op ongeveer 160 hectare grond.
  • John en Marian Claessens, pluimveehouders in het Limburgse Ysselsteyn. Zij dragen bij aan maatschappelijke projecten en maken zich hard voor een beter imago van de intensieve veehouderij.
  • Bert, Marieke en Jaco de Groot, melkveehouders in Kamerik in de provincie Utrecht. Ze hebben een biologisch melkveebedrijf met 190 koeien, hooiberghutten en vakantie-appartementen.


  • Jaap en Marente Hupkes runnen een melkveebedrijf in Voorst in Gelderland. Ze zetten internationaal het koeknuffelen op de kaart, maakten een koeienoversteekplaats en openden een zorgboerderij.
  • Djûke van der Maat is fruitteler en fruithandelaar in Bunnik bij Utrecht. Ze mag dan jong zijn, op de landbouw heeft ze een heldere visie: boeren komen verder als ze beter communiceren.
  • Wilbert Mans is akkerbouwer, vollegrondsgroente- en bollenteler in Weert in Limburg. Hij is erin geslaagd de moeilijke teelt van schorseneren succesvol te combineren met lelies.
  • Tiny Schepers is varkenshouder in het Brabantse Nuenen. Hij brengt met drie collega-varkenshouders merkvlees onder de naam HeydeHoeve op de markt.
  • Will Teeuwen is aspergeteler in Helden in Limburg. Hij wil met zijn bedrijf Teboza grip houden op de hele aspergeketen en probeert voortdurend een hoger teeltrendement te realiseren. (Ook biologische asperges.)
  • Hay Soberjé en Joke Verheijen zijn aardbeientelers met een themapark in Horst in Limburg. Ze zien het als een uitdaging om telkens nieuwe invalshoeken te zoeken rondom de 'koningin van de vruchten'.
  • Ruud, Patrick en Rob Wijnhoven zijn rozenkwekers in het Limburgse Wanssum. De drie broers vormen de derde generatie in dit familiebedrijf dat handelsgeest en ondernemerschap probeert te combineren.

Op deze website zijn van alle genomineerden een bedrijfsreportage en een video te vinden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.