"De Koningskaas blijft in ons assortiment"

Heerlijkheid Mariënwaerdt viert troonwisseling met Koninkje

Tholen - Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd haakt met een nieuwe oranje-kaas in op de feestelijkheden op 30 april. Tot en met de eerste week van mei is ter ere van de troonswisseling het Koninkje verkrijgbaar. Dit is een oranje biologische kilokaas. "Ik kwam op dit idee op de dag dat de Koningin haar abdicatie aangekondigd heeft. Daar moesten we gewoon iets mee doen. Daardoor is het een beetje gaan leven", vertelt Patricia Bresser.

De medewerkers van het landgoed zijn erg blij met het eindresultaat. "Het Koninkje ziet er echt heel leuk uit en het is weer eens wat anders dan een mok met de foto van de Koning of Koningin erop. Het Koninkje heeft een licht zoete smaak met een pittig nasmaakje. De kaas is verkrijgbaar bij veel delicatessenzaken en natuurvoedingswinkels in het hele land. Evenals in onze Landgoedwinkel en via www.landgoedwinkel.com."Ze geeft aan dat de kazen net als de andere kaasproducten gemaakt worden van de melk van eigen koeien. "De koeien grazen op ons landgoed en worden dagelijks gemolken. Deze melk is de grondstof van de Goudse kazen en kruidenkazen die wij maken."

Het Koninkje heeft overigens ook een grote broer van 4,5 kilo. Dit is de Koningskaas. "De grote kaas blijft ook na de troonwisseling in ons assortiment. De Koningskaas past er altijd wel bij, denk bijvoorbeeld aan een voetbalwedstrijd van Oranje."De kazen zijn niet de enige producten met een 'Oranje-tintje. Zo is het potje van een aantal Mariënwaerdtse oranjedelicatessen voorzien van een rood-wit-blauw mutsje. Het gaat om Orange Curd, Sinaasappel Marmelade met likeur, Mango Chutney, Abrikozen Moestuinjam en Abrikozen Sinaasappel Chutney.


Voor meer informatie:

Heerlijkheid Mariënwaerdt
Mariënwaerdt 't Klooster 5
4153 RR Beesd
0345 680434
p.bresser@marienwaerdt.nl
www.marienwaerdt.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven