"Jaap Korteweg: "Streven naar zo groot mogelijk bio-aandeel in assortiment"

De Vegetarische Slager zaait lupinevlees voor volgend jaar in

Tholen - De Vegetarische Slager is vandaag (11 april) druk met het zaaien van een nieuw veld met biologische lupine. Dit gebeurt op biologische boerderij De Lindehof in Randwijk. Vegetarische Slager Jaap Korteweg gaf vanmorgen aan dat het wel wat geregend had, maar dat dit het plan om vandaag te zaaien niet in de weg zit. "De biologische lupine willen we uiteindelijk gaan verwerken in onze diverse biologische producten", aldus Jaap.
 
Het biologische aanbod bij de Vegetarische Slager is nog altijd groeiende. Eerder dit jaar is de Vegetarische Bamihap geïntroduceerd en het bio-assortiment bestaat verder uit Vegetarische Shoarma, Saucijzenbroodjes, Loempia's, Bitterballen en Kroketten. "We willen het bio-aandeel binnen ons assortiment zo groot mogelijk maken. Al zijn helaas voor een aantal producten de grondstoffen niet in een biologische variant te verkrijgen."Lupine is de belangrijkste grondstof van de biologische producten van de Vegetarische Slager. De lupine die vandaag op het veld van zo'n 3 hectare gezaaid wordt zal in augustus/september geoogst worden. Jaap Korteweg is een pionier als het gaat om biologische lupineteelt in Nederland: "Ik ben hier al zo'n acht jaar geleden mee begonnen en gelukkig hebben verschillende mensen ons voorbeeld inmiddels al gevolgd."
 
Uiteraard is Jaap ook nog gevraagd naar zijn reactie op het nieuws over de grote hoeveelheid rundvlees met onduidelijke herkomst. "Hiermee daalt het vertrouwen in vleesproducten, wat positieve gevolgen kan hebben voor de afzet van ons vegetarisch vlees. Wij hebben echter liever dat het een positieve keuze is en dat de consumenten uit zichzelf naar ons toe stappen. Als je kijkt naar onze lage foodprint hebben wij geen schandalen nodig. Ook worden onze producten qua smaak geprezen door diverse topslagers."
 


De zaaiploeg krijgt vandaag overigens gezelschap van een Franse filmploeg (zie foto hierboven). "Vorige week hebben we onze hamburger –de mc2Burger- in Parijs gelanceerd. Zij willen graag een reportage over de Vegetarische Slager maken. Er zijn al opnames gemaakt in onze winkel in Den Haag en bij de Natuur & Milieu-uitdeelactie van onze producten bij de Jumbo. Nu zijn ze dus ook aanwezig bij het zaaien."
 
Voor meer informatie:
 
Jaap Korteweg
De Vegetarische Slager
030 2348214
info@devegetarischeslager.nl
www.devegetarischeslager.nl
Facebook.com/devegetarischeslager
Twitter.com/vegaslager @vegaslager

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.