Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Bomen voor Buitenkippen' bij Vara's Vroege Vogels

Een kip voelt zich in de buitenloop veiliger als er beschutting is. Daarom zijn pluimveehouders nu bezig met de campagne 'Bomen voor buitenkippen'. Aan deze campagne besteedde Vara's Vroege Vogels op zondag 8 april uitgebreid aandacht op Radio 1. In het programma gaat de verslaggever onder meer op bezoek bij biologische pluimveehouder Johan Verbeek. Op zijn bedrijf in Renswoude worden momenteel bomen aangeplant.

Monique Bestman, dierengedragsonderzoeker bij Louis Bolk Instituut, geeft de volgende toelichting op het project: "Kippen zijn van oorsprong bosvogels, dus als je ze een open weiland geeft, voelen zich daar niet helemaal in thuis. Maar als je er bomen plant of struiken of desnoods afdakjes zet, dan zie je dat ze daar naartoe trekken en zich veel meer verspreiden", aldus Monique.

Ook Miriam van Bree (Bionext) komt aan het woord. Zij vertelt onder meer over het project Adopteer een Kip. Ook geeft ze aan dat de verkiezing Mooiste Buitenuitloop voor kippen onderdeel is van het project Bomen voor Buitenkippen.

Klik hier om het fragment te beluisteren.