BIJendiner: 750 euro opgehaald voor Natuurbouwkast

Het BIJendiner op woensdag 3 april in Op Hodenpijl in Schipluiden is een mooie geslaagde avond geworden met 95 deelnemers, veelal ondernemers. Voorafgaand aan het diner hebben 30 deelnemers een rondleiding gehad langs de bijenkasten op de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl. Alle 95 deelnemers hebben de documentaire 'Een handvol bijen' gezien die heeft laten zien wat het verschil is tussen bijen manipuleren en bijen ondersteuning geven. Op het diner in het biologische restaurant zijn alleen maar positieve reacties ontvangen, met als dessert Rootz biologische appeltaart met honing, in de vorm van een honingraat.


Het diner.

Deelnemers zijn eigenaar geworden van een bijenkast, een Natuurbouwkast gemaakt door Wim van Grasstek, hiervoor heeft Deborah een bedrag van 750 euro opgehaald. Een bijenvolk wordt nog overhandigd door Wim van Grasstek die na het diner in de kerk verteld heeft over het bijenvolk in relatie tot de plantenwereld en de mens. Bekijk hier alle foto's van het BIJendiner.
 

De documentaire in de kerk: een handvol bijen.

Het was veel informatie voor de deelnemers, het programma liep uit en toch zijn er acties voortgekomen uit de slotvraag 'wat ga jij doen, morgen?' zoals de gemeente Schipluiden bellen voor inzaaien randen langs weilanden met bijenbloemenzaad; de BIJles op 29 mei bij tien klanten bezorgen; beter naar eigen bijen kijken. De actie van Deborah Post is dat ze opnieuw een BIJendiner gaat organiseren. Dit diner zal op 3 juli plaatsvinden.


Als dessert Rootz appeltaart gemaakt van oerspeltmeel, echte boter, met honing en gebakken door een biologische Zorgbakkerij uit de streek.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.