2x Boergondisch feestmaal – bij de bio-boer aan tafel

Beleef de bloesem op landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek

Op zaterdag 27 en zondag 28 april is het Bloesemfeest op landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Bezoekers kunnen op zaterdag genieten van een Boergondisch diner. Op zondag 28 april biedt de Olmenhorst een Boergondische lunch. Onder de naam 'Boergondisch feestmaal' start de zevende editie van de landelijke campagne om mensen op culinaire en educatieve wijze kennis te laten maken met biologisch eten uit eigen ommeland. In dit weekend biedt de Olmenhorst bovendien onderdak aan het internationaal Keramiek festival, met een expositie door 50 topkeramisten uit binnen- en buitenland. Voor bezoekers zijn er diverse workshops.

In de maanden mei tot en met november verzorgen ruim 30 biologische boeren in verschillende streken van Nederland een buitengewoon culinair onthaal in de tuinderij, de stal of wei of in de boerenschuur. Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangen menu met de dagverse biologische oogst van de streek. Het verhaal over de biologische landbouw maakt onderdeel uit van het programma. Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra.


De Olmenhorst

Beleef de voorjaarsbloesem op landgoed de Olmenhorst. Al vijf generaties woont en werkt de familie de Clercq op Landgoed de Olmenhorst te Lisserbroek, waar zij al ruim 130 jaar boomgaarden met appel- en perenbomen verzorgen. Landgoed de Olmenhorst teelt appelen, peren, kersen en pruimen. Alle oogst is biologisch. Dat betekent dat fruitteler Florian de Clercq en zijn team zeer zorgvuldig gebruik moeten maken van het natuurlijke evenwicht, om de uitbraak van plagen te voorkomen. Daarvoor worden de luchtvochtigheid, temperatuur en andere omstandigheden in de boomgaard nauwkeurig gemeten en zelfs door de computer ingelezen. Zo weet Florian de Clercq precies wanneer hij bij de fruitbomen moet ingrijpen. Uiteraard teelt Landgoed de Olmenhorst vooral fruitrassen die van nature al tegen een stootje kunnen, zoals appelrassen Topaz en Santana. Maar vooral let de teler op de smaak. Naast traditionele rassen als Alkmene en Rode Boskoop heeft hij daarom de nieuwe rassen Dalinco, Rubinola en Collina in de boomgaard geplant.

Data en tijden

Boergondisch feestmaal
Bloesem Boergondisch feestmaal Landgoed de Olmenhorst, Lisserbroek: zaterdag 27 april, aanvang 17:00 uur met live cooking. Kosten 50 euro viergangen diner inclusief welkomstdrankje, rondleiding door landgoedeigenaar en fruitteler Florian de Clercq door de boomgaarden, exclusief overige drankjes.

Bloesem Boergondisch lunch
Bloesem Boergondisch lunch Landgoed de Olmenhorst, Lisserbroek: zondag 27 april, aanvang 12:00 uur. Kosten 39,50 euro driegangenlunch inclusief welkomstdrankje, rondleiding door landgoedeigenaar en fruitteler Florian de Clercq door de boomgaarden, exclusief overige drankjes.

Reserveren is een vereiste en kan via www.vaneigenerf.nl.

Internationaal Keramiek festival
Landgoed de Olmenhorst, Lisserweg 481 , Lisserbroek

Openingstijden:
Zaterdag 27 april 10:00 uur tot 18:00 uur.
Zondag 28 april 10:00 uur tot 17:00 uur.

Toegang en parkeren gratis. Kijk voor meer informatie op www.clay2day.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.