Illegaal geloosde mest: dwangsom voor bio-varkensboer

De eigenaar van een biologisch varkensbedrijf in Zeeland moet elke week een dwangsom van 5.000 euro betalen. Dit is hem opgelegd door de gemeente Landerd, waar Zeeland onder valt. De man moet mest opruimen, die illegaal was geloosd.

De maatregel gaat volgende week in en kan tot een maximale boete van 50.000 euro leiden. Er waren meer overtredingen bij hem geconstateerd, maar hiervoor heeft hij afdoende maatregelen genomen.

Enkele dagen in de cel

De varkensboer heeft onlangs enkele dagen vast gezeten, omdat hij het niet zo nauw nam met regels en wetten. Zijn bedrijf aan de De Kuipersweg werd en wordt geregeld gecontroleerd door onder meer de gemeente, de politie, waterschap Aa en Maas, de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit en Skal, een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland.

Zij waren er onder meer achter gekomen dat door een gat in een betonnen vloer mest was weggelekt. Ook elders buiten het verblijf van zijn dieren was mest op een verkeerde manier afgevoerd. Hieraan heeft de 52-jarige ondernemer uit Zeeland al een eind gemaakt.

Bron: Omroep Brabant


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.