BIJendiner: woensdag 3 april in Op Hodenpijl

Op woensdag 3 april organiseert Rootz opnieuw een BIJendiner in Op Hodenpijl (Rijksstraatweg 20-22) in Schipluiden. Er zijn al ruim 100 mensen aangemeld, waaronder veel ondernemers. Het BIJendiner begint om 19:00 uur en de deuren zijn geopend vanaf 18:00 uur. Dinergasten kunnen ook een bezoek brengen aan de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl, tussen 16:00 en 18:00 uur leidt de imker hen rond bij de vier bijenkasten en groentetuin. Van 18:00 tot 18:45 uur wordt de documentaire 'Een handvol bijen' vertoond in de kerk.

Er zal een tweegangen vegetarisch diner (of vlees uit eigen stal) geserveerd worden met wijn en een dessert voor de prijs van 32,50 euro. De imker vertelt over de stand van zaken van de bijen op de Levende Buitenplaats.

In de kerk gaat Wim van Grasstek de genodigden vertellen over de bij in relatie met de plantenwereld (de omgeving). Wim werkt sinds 25 jaar als biologisch-dynamisch imker. Hij onderhoudt 60 bijenvolken, geeft cursussen en lezingen. Na de voordracht worden de resultaten van acties van het vorige BIJendiner (4 juli 2012) gepresenteerd. Daarna is de vraag: 'Wat ga jij doen, morgen?' De avond wordt afgesloten met een borrel en voor thuis krijgt men een zakje bijenbloemenzaad en flesje Rootz mee.


Rechts de natuurkast van Wim van Grasstek. Deze Bijenkast wordt tijdens het diner aan overhandigd voor op de Levende Buitenplaats.

Klik hier om een plek te reserveren voor het BIJendiner.

Het BIJendiner heeft tot doel aandacht te vestigen op de bij. In april komen de fruitbomen in bloei en vele duizenden wilde bijen zorgen ervoor dat deze worden bestoven zodat wij gezonde appelen, peren en bessen kunnen eten. Bijen laten iets essentieels zien: alles wat leeft hangt met elkaar samen. Bijen vormen een perfect functionerende gemeenschap. Elke bij vervult een taak die in dienst staat van het hele volk. Een bij neemt nooit meer honing dan nodig. Drie BIJendiners zijn georganiseerd, onder grote belangstelling, die resultaten opgeleverd hebben.

Kijk voor meer informatie en het verslag van het diner op deze Facebookpagina.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven