Op woensdag 3 april organiseert Rootz opnieuw een BIJendiner in Op Hodenpijl (Rijksstraatweg 20-22) in Schipluiden. Er zijn al ruim 100 mensen aangemeld, waaronder veel ondernemers. Het BIJendiner begint om 19:00 uur en de deuren zijn geopend vanaf 18:00 uur. Dinergasten kunnen ook een bezoek brengen aan de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl, tussen 16:00 en 18:00 uur leidt de imker hen rond bij de vier bijenkasten en groentetuin. Van 18:00 tot 18:45 uur wordt de documentaire 'Een handvol bijen' vertoond in de kerk.
Er zal een tweegangen vegetarisch diner (of vlees uit eigen stal) geserveerd worden met wijn en een dessert voor de prijs van 32,50 euro. De imker vertelt over de stand van zaken van de bijen op de Levende Buitenplaats.
In de kerk gaat Wim van Grasstek de genodigden vertellen over de bij in relatie met de plantenwereld (de omgeving). Wim werkt sinds 25 jaar als biologisch-dynamisch imker. Hij onderhoudt 60 bijenvolken, geeft cursussen en lezingen. Na de voordracht worden de resultaten van acties van het vorige BIJendiner (4 juli 2012) gepresenteerd. Daarna is de vraag: 'Wat ga jij doen, morgen?' De avond wordt afgesloten met een borrel en voor thuis krijgt men een zakje bijenbloemenzaad en flesje Rootz mee.
Rechts de natuurkast van Wim van Grasstek. Deze Bijenkast wordt tijdens het diner aan overhandigd voor op de Levende Buitenplaats.
Klik hier om een plek te reserveren voor het BIJendiner.
Het BIJendiner heeft tot doel aandacht te vestigen op de bij. In april komen de fruitbomen in bloei en vele duizenden wilde bijen zorgen ervoor dat deze worden bestoven zodat wij gezonde appelen, peren en bessen kunnen eten. Bijen laten iets essentieels zien: alles wat leeft hangt met elkaar samen. Bijen vormen een perfect functionerende gemeenschap. Elke bij vervult een taak die in dienst staat van het hele volk. Een bij neemt nooit meer honing dan nodig. Drie BIJendiners zijn georganiseerd, onder grote belangstelling, die resultaten opgeleverd hebben.
Kijk voor meer informatie en het verslag van het diner op deze Facebookpagina.
Abonneren
Vacatures
BIJendiner: woensdag 3 april in Op Hodenpijl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-28 Demodag biodivers telen: 9 oktober
- 2023-09-28 Fotoreportage: Verrassend veel bio-producten op Taste of Tavola
- 2023-09-26 Korte cursus 'Duurzaamheid, natuur en milieu' bij IVN Westerveld
- 2023-09-26 Agroforestry binnen de melkveehouderij – demodag bij Boerderij tussen de Hagen: 9 oktober
- 2023-09-25 Resultaten 2024 Trendrapport Nederlandse en Belgische foodsector
- 2023-09-25 Vereniging 013Food organiseert informatief bio-ontbijt met 'Bio boeren uit de buurt'
- 2023-09-22 Resistentie maakt het verschil tijdens de Discovery Field Days en Hydro Demo Days Enza Zaden
- 2023-09-21 Zelf bio-pompoenen oogsten in de Westbeemster: 23 september
- 2023-09-21 Vlaamse bio-boeren ontdekken technische nieuwigheden op vakbeurs in Frankrijk
- 2023-09-21 Fotoreportage bio-exposanten Gastvrij Rotterdam 2023
- 2023-09-20 23 september: Duurzame markt in Leeuwarder Foodhal
- 2023-09-20 Triodos Festival trekt meer dan 8.000 bezoekers
- 2023-09-19 Thema BioBorrel maandag 9 oktober is 'Glyfosaat: NEE'
- 2023-09-19 19 mei 2024: BD Feest van de Eeuw
- 2023-09-14 "Nodig politici uit op het erf"
- 2023-09-14 Ontdek de nieuwste trends en smaken op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023: 2 en 3 oktober
- 2023-09-13 Erfbijeenkomst: Hoe ziet de toekomst van een agrarisch bedrijf eruit?
- 2023-09-13 Biologische sector bijeen in Augsburg
- 2023-09-13 Biodyneren in de nazomer
- 2023-09-12 Bezoek een kas in België als groep of vereniging