
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Bij btw-afschaffing op biologisch gaat het vooral om de milieuwinst"
- Lidl tekent voor 35 ha op Logistiek Park Moerdijk
- Eierspecialiteit in een nieuw jasje
- Kabinet twijfelt om afschaffing btw op groenten en fruit door te zetten
- Omgeschakelde Kwekerij Lageschaar Vaste Planten en webshop Sprinklr gaan samenwerken
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
BIJendiner: woensdag 3 april in Op Hodenpijl
Er zal een tweegangen vegetarisch diner (of vlees uit eigen stal) geserveerd worden met wijn en een dessert voor de prijs van 32,50 euro. De imker vertelt over de stand van zaken van de bijen op de Levende Buitenplaats.
In de kerk gaat Wim van Grasstek de genodigden vertellen over de bij in relatie met de plantenwereld (de omgeving). Wim werkt sinds 25 jaar als biologisch-dynamisch imker. Hij onderhoudt 60 bijenvolken, geeft cursussen en lezingen. Na de voordracht worden de resultaten van acties van het vorige BIJendiner (4 juli 2012) gepresenteerd. Daarna is de vraag: 'Wat ga jij doen, morgen?' De avond wordt afgesloten met een borrel en voor thuis krijgt men een zakje bijenbloemenzaad en flesje Rootz mee.
Rechts de natuurkast van Wim van Grasstek. Deze Bijenkast wordt tijdens het diner aan overhandigd voor op de Levende Buitenplaats.
Klik hier om een plek te reserveren voor het BIJendiner.
Het BIJendiner heeft tot doel aandacht te vestigen op de bij. In april komen de fruitbomen in bloei en vele duizenden wilde bijen zorgen ervoor dat deze worden bestoven zodat wij gezonde appelen, peren en bessen kunnen eten. Bijen laten iets essentieels zien: alles wat leeft hangt met elkaar samen. Bijen vormen een perfect functionerende gemeenschap. Elke bij vervult een taak die in dienst staat van het hele volk. Een bij neemt nooit meer honing dan nodig. Drie BIJendiners zijn georganiseerd, onder grote belangstelling, die resultaten opgeleverd hebben.
Kijk voor meer informatie en het verslag van het diner op deze Facebookpagina.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-30 Oostenrijkse campagne: Biologisch = klimaatbescherming door te eten
- 2023-03-29 Haarlemmer Kweektuin viert het voorjaar met Bio Lente Markt
- 2023-03-29 Jan Weijsenfeld geeft BD-preparatencursus in Empe
- 2023-03-28 NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- 2023-03-27 BioXpo: 24 en 25 maart 2024 op nieuwe locatie in Brussel
- 2023-03-23 GMO: een ramp voor bio?!
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem