Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Olympisch kampioene snowboarden Nicolien Sauerbreij over sport en biologische voeding: 3 'Gouden' tips

Voor Olympisch snowboardster Nicolien Sauerbreij verandert er eigenlijk vrij weinig met het onlangs aangekondigde ambassadeurschap voor EkoPlaza. De sportster was al vaste klant bij de biologische supermarkt en eet al jaren biologisch met als belangrijkste reden dat de elementaire voedingsstoffen behouden blijven, iets dat voor een topsportster geen overbodige luxe is. Bovendien is Nicolien vegetarisch, wat betekent dat zij haar dagelijkse eiwitten uit andere voeding moet halen. Het is voor EkoPlaza een eer dat de topsportster haar naam wil verbinden aan de biologische supermarkt.

Nicolien Sauerbreij: "Sporten vraagt veel van je lichaam, dus ik vind dat je het ook aan jezelf verplicht bent om het beste terug te geven. Daarom wil ik mijn lichaam voeden en niet vullen, al is dat voor mij inmiddels vanzelfsprekend. Bovendien vind ik het ook echt lekkerder omdat de smaak van biologisch puurder is, ook niet onbelangrijk!"


Sochi 2014

Met het behalen van de algemene wereldbeker snowboarden en een Olympische titel bij de spelen in Vancouver (2010) is ze de meest succesvolle Nederlandse snowboarder tot op heden. Ze nam deel aan de Olympische Winterspelen van 2002, 2006 en 2010 en is op dit moment aan het trainen voor de Olympische winterspelen in Sochi 2014.

'Gouden' tips

1. Ontbijt
"Meestal ontbijt ik 2 uur voor een training of wedstrijd, met het accent op 'langzame' koolhydraten, zodat ik niet snel honger krijg en langdurig gebruik kan maken van deze brandstoffen. Deze langzame koolhydraten vind je bijvoorbeeld in granen en bruin brood."

2. Lunch
"Tussendoor en na de training moet ik de verbrande voedingsstoffen aanvullen met snelle koolhydraten, zoals fruit. Hierin zitten goede suikers en daarnaast ook vezels en vitaminen. Bovendien is voldoende vocht ontzettend belangrijk, omdat een tekort voor concentratieverlies zorgt. In Nederland drink ik naast voldoende water na een training ook de EkoPlaza vruchtensappen."

3. Diner
"Omdat ik vegetarisch ben moet ik er echt op letten dat ik voldoende eiwitten binnenkrijg. Wat mij betreft gaan topsport en vegetarische voeding prima samen. Bij EkoPlaza kan ik kiezen uit een groot aanbod, lekkere, vleesvervangers. Mijn favoriete vleesvervanger is op dit moment de Provamel Tofu met kruiden, maar ik ontdek iedere keer weer iets nieuws."

Gezonde Prijsweken

Nicolien is de komende tijd te zien in de landelijke EkoPlaza-campagne 'Gezonde Prijsweken', waarbij ook haar favorieten extra onder de aandacht komen. De snowboardster is één van de 7 ambassadeurs die hun overtuiging delen dat biologische voeding gezonder en voedzamer is.

Klik hier voor meer informatie over de campagne 'Gezonde Prijsweken' van EkoPlaza. En op deze website is meer informatie te vinden over Nicolien en haar voeding.

EkoPlaza

EkoPlaza is onlangs als eerste biologische supermarktketen gecertificeerd met het EKO Keurmerk. Het keurmerk is gebaseerd op het aandeel biologische producten, dat minimaal 90% van het totale assortiment moet zijn. EkoPlaza heeft 62 vestigingen door heel Nederland. De missie van EkoPlaza is om biologisch eten voor iedereen bereikbaar te maken. Daarom is de EkoPlaza-visie samengevat in vijf keuzes: betaalbaar biologisch, bewust lekker eten, persoonlijk en dichtbij, verrassend gevarieerd en een eerlijke samenwerking. Kijk voor meer informatie over EkoPlaza op www.ekoplaza.nl.
Publicatiedatum: