Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Draagkracht van de bodem is bepalend voor de timing"

Koeien van Boerderij Buitenverwachting staan weer in de wei

Tholen - Het bleek geen grapje te zijn. Maandag 1 april mochten de koeien van biologische Boerderij Buitenverwachting aan de Vlietkade in Hoogmade voor het eerst weer de wei in. Buitenverwachting heeft hiermee de primeur in de omgeving. "Wij vonden de tijd rijp om onze staldeuren weer te openen", geeft Henk van Rijn aan. De Koeiendans op Boerderij Buitenverwachting kon op veel belangstelling rekenen: "Er zijn veel mensen op onze koeiendans afgekomen. We schatten het aantal toeschouwers op 500."



De koeiendans werd slechts een aantal dagen van tevoren aangekondigd. "We kunnen dit niet lang van tevoren plannen. Het ideale moment is namelijk van diverse factoren afhankelijk. Omdat onze boerderij gelegen is in een veen-weidegebied kiezen we op basis van draagkracht van de bodem het juiste moment voor de koeiendans. De gesteldheid van de bodem is het belangrijkst, we willen immers niet dat deze beschadigd raakt."


Deze brug is onder meer voor de koeiendans gemaakt.

De koeien genoten zichtbaar van de eerste mogelijkheid van het jaar om van de buitenlucht te genieten. "De koeien vonden het duidelijk heel prettig om weer in de wei rond te mogen dartelen. Ze zijn uiteindelijk de hele middag buiten gebleven. Hier kozen ze zelf voor, aangezien ze ook altijd de mogelijkheid hebben om weer naar binnen te gaan. Er is nog niet genoeg eten buiten te vinden, daarom zullen ze de komende tijd nog regelmatig terugkeren naar de ligboxstal."

Voor meer informatie:

Henk van Rijn
Boerderij Buitenverwachting
Vlietkade 2
2355 CR Hoogmade
071 5018248
www.boerderijbuitenverwachting.nl