
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
"Wij gaan in de toekomst over op enkel biologische chocolade"
Bio-paaschocoladefiguren van De Schutter nu ook in Nederland
Deze chocoladefiguren waren bij Estafette Amersfoort verkrijgbaar.
Chocolaterie De Schutter gaat heel bewust te werk. Raf vertelt dat de melk die in de chocolade verwerkt wordt bij biologische landbouwbedrijven uit de streek vandaan komt. "En we gaan één keer in de twee maanden naar de bio-plantage van onze cacaoboeren." De chocolaterie werkt met cacaoboeren in Ghana, Ecuador, Costa Rica, Peru en Venezuela. De bewuste werkwijze is ook terug te zien in het feit dat bij Chocolaterie De Schutter ook minder validen aan het werk zijn. "Zij helpen onder meer bij het verpakken van onze producten en komen alle dagen met een lach op hun gezicht naar het werk."
De chocolaterie is hard op weg naar een volledig biologische productie. "Wij gaan in de toekomst over op enkel biologische chocolade", besluit Raf.
Voor meer informatie:
Chocolaterie De Schutter
Brandstraat 18
9160 Lokeren
+32 93404180
bestel@chocolaterie-de-schutter.be
www.chocolaterie-de-schutter.be
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Waitrose lanceert eerste eigen merk Fairtrade biologische kokosolie in het Verenigd Koninkrijk
- 2023-05-26 Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- 2023-05-24 Brits chocolademerk maakt comeback op de Europese markt
- 2023-05-19 Biologische teelt in crisis, maar consumptie richt zich wel op milieuvriendelijke alternatieven
- 2023-05-09 Demeter-honing maakt rentree op Nederlandse markt
- 2023-05-09 EU en Tradin Organic stimuleren regeneratieve biologische cacaoproductie in Sierra Leone
- 2023-05-04 Nieuwe biologische soepen in wereldse smaken
- 2023-04-20 Zeilschip de Tres Hombres levert 12 ton biologische Trinitario cacaobonen af in Amsterdam
- 2023-04-13 Alnatura nieuw in de Nederlandse winkelschappen
- 2023-04-05 Paastrends: Halve eitjes en paaseitabletten
- 2023-03-31 Nieuw: hagelslag voor in het zelftapsysteem
- 2023-03-29 Fairtrade bio-chocolademerk in nieuw jasje en nu ook Praliné blocs
- 2023-03-24 "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- 2023-03-23 "Het verhaal van onze familie is verweven met deze pastafabriek"
- 2023-03-22 Nieuwe Less Sugar chocoladepasta's nu verkrijgbaar
- 2023-03-20 "Eigenlijk draait meesterschap om passie en liefde voor het product en hoe dat tot stand komt"
- 2023-03-16 "De nieuwe bananenbroodmixen passen heel goed bij de doelgroep"
- 2023-03-15 Nieuwe linzenmiso en Mikawa mirin
- 2023-03-09 "We gaan nog opvallender vermelden dat we geen suiker- en zoetstoffen toevoegen"
- 2023-03-01 Waarom scoren biologische producten vaak slecht in producttesten?