"Wij gaan in de toekomst over op enkel biologische chocolade"

Bio-paaschocoladefiguren van De Schutter nu ook in Nederland

Tholen - De biologische paaschocoladefiguren van Chocolaterie De Schutter uit het Belgische Lokeren waren de afgelopen tijd voor het eerst ook in Nederlandse natuurvoedingswinkels verkrijgbaar. Raf van Brempt (managing director) geeft aan dat de Nederlandse groothandels Natudis, Udea en Odin Estafette de chocolaterie hiervoor zelf benaderd hebben. "Dit komt omdat wij unieke chocolade produceren. Wij kunnen 6000 verschillende figuurtjes maken", aldus Raf.


Deze chocoladefiguren waren bij Estafette Amersfoort verkrijgbaar.

Chocolaterie De Schutter gaat heel bewust te werk. Raf vertelt dat de melk die in de chocolade verwerkt wordt bij biologische landbouwbedrijven uit de streek vandaan komt. "En we gaan één keer in de twee maanden naar de bio-plantage van onze cacaoboeren." De chocolaterie werkt met cacaoboeren in Ghana, Ecuador, Costa Rica, Peru en Venezuela. De bewuste werkwijze is ook terug te zien in het feit dat bij Chocolaterie De Schutter ook minder validen aan het werk zijn. "Zij helpen onder meer bij het verpakken van onze producten en komen alle dagen met een lach op hun gezicht naar het werk."

De chocolaterie is hard op weg naar een volledig biologische productie. "Wij gaan in de toekomst over op enkel biologische chocolade", besluit Raf.

Voor meer informatie:

Chocolaterie De Schutter
Brandstraat 18
9160 Lokeren
+32 93404180
bestel@chocolaterie-de-schutter.be
www.chocolaterie-de-schutter.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.