Biologisch koken voor leerlingen levert docente het Groene Lintje 2013 op

Zondag 24 maart organiseerde GroenLinks Gorinchem een Groene Borrel in het natuurcentrum van Andel Spruyt. Onder het genot van een hapje en een drankje werd, ondanks het koude weer, de lente ingeluid. GroenLinks fractie-lid Peter van Mersbergen hield een toespraak over de betekenis van groen en duurzaamheid in ons leven.

Op deze feestelijke bijeenkomst waren de genomineerden voor het Groene Lintje 2013 ook uitgenodigd, omdat bekend gemaakt zou worden wie deze aanmoedigingsprijs dit jaar gewonnen heeft. Voor het lintje waren die jaar 4 genomineerden: Bijenhoudersvereniging Gorinchem en omstreken, het Natuurcentrum, Sweet Ima, en Susan Schuddeboom. Daklab was ook genomineerd, maar die zagen van hun nominatie af, omdat zij hun activiteiten gestaakt hebben.De Gorcumse GroenLinksfractie heeft de genomineerden, die door Gorcummers zijn aangedragen, besproken en daar kwam unaniem Susan Schuddeboom als winnaar uit naar voren. Mevrouw Schuddeboom is docente aan het Wellant-College en brengt daar aan haar leerlingen het belang van duurzaamheid over. "Het is heel belangrijk dat ook jongeren het belang van duurzaamheid bijgebracht krijgen. Mevrouw Schuddeboom doet dat door middel van een duurzaamheidsgame en door biologisch koken, gescheiden afvalinzameling, een bezoek aan de vuilverbranding HVC en bewust omgaan met natuur en milieu onderdeel van het lesprogramma te maken", zei fractievoorzitter Rutger van Breemen in zijn toespraak.

Susan Schuddeboom was erg blij met de prijs. "Ik probeer de leerlingen van het Wellant-College door middel van kleine dingen te leren bewuster met dingen om te gaan. Daar zijn pubers meestal niet zo mee bezig. Korter douchen, de oplader van je mobiel uit het stopcontact halen en het licht en de verwarming uitdoen als je een ruimte verlaat", vertelt de winnares trots, "En het is mooi te horen dat de leerlingen na het lesprogramma aangeven daar voortaan echt wat bewuster mee om te gaan!"

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.