Biologisch koken voor leerlingen levert docente het Groene Lintje 2013 op
Op deze feestelijke bijeenkomst waren de genomineerden voor het Groene Lintje 2013 ook uitgenodigd, omdat bekend gemaakt zou worden wie deze aanmoedigingsprijs dit jaar gewonnen heeft. Voor het lintje waren die jaar 4 genomineerden: Bijenhoudersvereniging Gorinchem en omstreken, het Natuurcentrum, Sweet Ima, en Susan Schuddeboom. Daklab was ook genomineerd, maar die zagen van hun nominatie af, omdat zij hun activiteiten gestaakt hebben.
De Gorcumse GroenLinksfractie heeft de genomineerden, die door Gorcummers zijn aangedragen, besproken en daar kwam unaniem Susan Schuddeboom als winnaar uit naar voren. Mevrouw Schuddeboom is docente aan het Wellant-College en brengt daar aan haar leerlingen het belang van duurzaamheid over. "Het is heel belangrijk dat ook jongeren het belang van duurzaamheid bijgebracht krijgen. Mevrouw Schuddeboom doet dat door middel van een duurzaamheidsgame en door biologisch koken, gescheiden afvalinzameling, een bezoek aan de vuilverbranding HVC en bewust omgaan met natuur en milieu onderdeel van het lesprogramma te maken", zei fractievoorzitter Rutger van Breemen in zijn toespraak.
Susan Schuddeboom was erg blij met de prijs. "Ik probeer de leerlingen van het Wellant-College door middel van kleine dingen te leren bewuster met dingen om te gaan. Daar zijn pubers meestal niet zo mee bezig. Korter douchen, de oplader van je mobiel uit het stopcontact halen en het licht en de verwarming uitdoen als je een ruimte verlaat", vertelt de winnares trots, "En het is mooi te horen dat de leerlingen na het lesprogramma aangeven daar voortaan echt wat bewuster mee om te gaan!"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-07 "Bijdrage geleverd aan plaatsbepaling biologische landbouw"
- 2023-06-02 EWS Group locatie Oosterhout Skal-gecertificeerd
- 2023-06-02 Feestelijke opening bij bijna 200-jarig familiebedrijf Simon Lévelt in Haarlem
- 2023-06-01 Flevosap viert dertigjarig bestaan met feestelijk actiejaar
- 2023-06-01 Organto boekt eerste kwartaal 9,7% winst
- 2023-05-31 Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische kasteel
- 2023-05-30 Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- 2023-05-26 FNV stapt teleurgesteld uit IMVO Convenant Voedingsmiddelen
- 2023-05-26 In memoriam Harmen Peters
- 2023-05-24 Koen Regout nieuwe CEO van Brandt & Levie
- 2023-05-19 KoRo haalt 20 miljoen euro extra op bij investeerders
- 2023-05-15 Internationaal Primeur-magazine nu online beschikbaar
- 2023-05-12 "Het mooiste was voor mij de biologische tak"
- 2023-05-11 "Ik verwacht dat de wil om biologisch te eten doorgroeit"
- 2023-05-11 Voets Specialiteiten meldt overname activiteiten Foodelicious
- 2023-05-11 Jeroen Kiers vertrekt als CEO van Ausnutria
- 2023-05-11 Joannusmolen neemt Sore en Love my Veggies over
- 2023-05-10 Twee jubilarissen bij TerraSana
- 2023-05-09 Van Gorp Diervoeders bestaat 100 jaar
- 2023-05-03 Clearspring-oprichter Christopher Dawson wint prestigieuze Outstanding Achievement Award