"Voor deze kaas wordt geen regenwoud gekapt"

Aurora gaat oerwoudvrije kazen produceren voor Milieudefensie

Tholen - Kaasmaker Aurora gaat 11.300 oerwoudvrije kazen produceren voor Milieudefensie. Het vee dat de melk voor de kazen produceert heeft enkel in Europa geteeld veevoer gegeten, dat dus geen Zuid-Amerikaanse soja bevat. "Voor deze kaas wordt dus geen regenwoud gekapt", geeft Esther Boekee van Aurora aan.
 
Consumenten konden de afgelopen tijd bij Milieudefensie de Kleine Hoefprintkaas al bestellen. Van die mogelijkheid is dus massaal gebruik gemaakt. Het team van Milieudefensie is onder meer op pad geweest met een grote opblaasbare kaas. "Hiermee trokken ze veel aandacht in verschillende steden."
 

Aurora-eigenaar Harry ten Dam met zijn vrouw Janny. Rechts naast het kaasmeisje staat hun dochter Manon.

Afgelopen donderdag 21 maart is een delegatie van Milieudefensie bij Aurora in Ven Zelderheide op bezoek geweest. "Toen werd bekend gemaakt dat wij de kazen mogen gaan produceren. Uiteraard zijn wij hier erg blij mee. Er waren nog vijf andere kaasfabrikanten in de race die hadden laten weten de bestelling ook uit te willen voeren."
 
Volgens Esther komt deze bestelling op een ideaal moment: "Rond juni hebben we meestal namelijk veel biologische melk van Nederlandse bodem tot onze beschikking. Onze kazen gaan voornamelijk de Duitse markt op. Daarom vinden wij het ook extra leuk om aan deze actie mee te doen. Zo krijgt Aurora weer de nodige aandacht in eigen land."
 
Esther geeft aan dat de medewerkers van Milieudefensie veel waardering hebben voor de biologische werkwijze van Aurora, al weet ze niet of dit ook echt meegewogen heeft in de beslissing.
 
Voor meer informatie:
 
Esther Boekee
Aurora Kaas

Vensestraat 47
6599 AN Ven Zelderheide
0485 513055
Esther@aurora-kaas.com

www.aurora-kaas.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.