In aflevering 19 van Mooi Duurzaam Nederland is op 24 maart aandacht geschonken aan bio-bakkerij De Veldkeuken. De Veldkeuken is zo'n tien jaar geleden klein maar fijn begonnen. Tegenwoordig is De Veldkeuken een succesvolle, 100% biologische bakkerij en traiteur. Hoe hebben René van der Veer en Juliëtte Borggreve door de jaren heen hun duurzame droom kunnen verwezenlijken?
Bakkerij en traiteur De Veldkeuken bakt haar brood en taarten met 100% biologische producten. Het Houthakkersbrood van de bakkerij op Nieuw Armelisweerd haalde in 2011 nog de finale van de SmaakvanNL: een landelijke wedstrijd voor ondernemers met een lekker product van eigen bodem. De Veldkeuken haalt de ingrediënten zo veel mogelijk van de eeuwenoude moestuinen van het landgoed of uit de streek. Hun restaurant in Culemborg is uitgeroepen tot Puurste Restaurant van Nederland 2013 vanwege het ambachtelijke menu, streekgebonden producten en 100% biologische kaart.
Klik hier om de aflevering te bekijken.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nieuwe groothandel wil biologische groenten en fruit voor iedereen beschikbaar maken
- Bionext verzoekt het Kabinet dringend om tot werkbare oplossingen met de boeren te komen
- Deze kilo paprika kost eigenlijk bíjna 5 euro
- "Ik ben een gelukkig man"
- Supermarkten schuiven niet aan in Remkes' stikstofdebat
Top 5 - afgelopen week
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- "Milieumaatregelen voor landbouw zijn doeltreffend en gaan niet ten koste van voedselproductie"
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Zeewierboerderij en verwerkingsunit Dutch Seaweed Group Skal-gecertificeerd
- Stadsmeisje Annemiek werd biologische boerin
Top 5 - afgelopen maand
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- "Milieumaatregelen voor landbouw zijn doeltreffend en gaan niet ten koste van voedselproductie"
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- In Memoriam: Jaap van Westering
- "Ik wil weleens zien wie ons op dit moment qua kostprijs kan verslaan"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-13 België: biologisch roggemeel teruggeroepen
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen