
In het witte overhemd: Peter Lamet, directeur van BD-Totaal.
René Heusschen van Stichting EKO-keurmerk geeft aan veel waardering te hebben voor de werkwijze van het Openluchtmuseum. "Langzamerhand nemen zij op heel creatieve wijze steeds meer biologisch op. Dit doen ze onder meer door heel nauw samen te werken met de leveranciers. Momenteel is minimaal 40% van de gebruikte ingrediënten van biologische herkomst. Ze willen vóór het eind van het jaar naar 60%", zo licht René toe.

Links Bart Boon en Mathijs van Veenschoten van Eco Fields.
De creatieve werkwijze van het Openluchtmuseum blijkt ook uit het feit dat zij de vaste broodleverancier helpen bij het verkrijgen van de officiële bio-certificering. "De bakkerij werkt enkel met biologische ingrediënten, maar is nog niet Skal-gecertificeerd. Door hen te helpen kan het museum ook haar bio-aandeel opkrikken."
Om de lunch heen was een markt opgezet waarop tien bio-leveranciers hun producten toonden. De lunch zelf werd bijgewoond door 40 horeca-ondernemers. "Er was een grote variatie, zowel ondernemers van kleinere als grotere organisaties. Ze hebben een aantal dingen met elkaar gemeen. Het zijn allemaal mensen die vanuit hun passie werken. En ze willen vaak wel met biologische producten werken, maar weten niet zo goed hoe ze dit het beste aan kunnen pakken. Ze hebben ook allemaal interesse in de certificering voor de horeca."

André Brouwer spreekt de deelnemers toe.
Deze lunch bracht de horeca-ondernemers in contact met diverse bio-leveranciers. "Hierdoor ontstonden leuke dwarsverbindingen en kon men dingen afstemmen. Ook werden er volop ideeën uitgewisseld met elkaar. Het Openluchtmuseum heeft de stappen immers al gezet en de horeca-ondernemers kunnen daar weer van leren."

EcoFields presenteerde haar producten aan de horeca-ondernemers.
René geeft aan dat volgend jaar sowieso weer een soortgelijke informatieve lunch georganiseerd zal worden. En misschien ook zelfs al later dit jaar. "Dit heeft volgens ons erg veel nut, aangezien de horeca-ondernemers op een plezierige en efficiënte manier antwoord krijgen op hun vragen."
Voor meer informatie: René Heusschen en www.eko-keurmerk.nl