Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische en BD-probiotica Thylbert nu ook op de Nederlandse markt

Pasteur voerde 150 jaar geleden de eerste pasteurisatie uit. Nu verdringt pasteurisatie haast elke levende cel uit ons voedingsaanbod. Levende cellen worden in alle niet verse voeding als gevaarlijke vijanden beschouwd en vernietigd. Daarmee gaat een onmisbaar deel van de voedingswaarde verloren. Naast mineralen, vetten, eiwitten, koolhydraten en nutriƫnten, zijn levende bacteriƫn een even onmisbaar aspect van evenwichtige voeding.

Het is nog lang niet aangetoond dat droge probiotische voedingssupplementen dit gemis kunnen vervangen. Er is een hemelsbreed verschil tussen gedroogde inactieve cellen en actieve cellen in het levensnoodzakelijke waterige milieu.



Nu zelfs de overgebleven probiotische voeding zoals yoghurt, zuurkool of bier en wijn meer en meer is gepasteuriseerd, vond de Belgische ingenieur Luc De Coster het de hoogste tijd om een breed gamma probiotische voeding uit te werken.

Zijn sociale onderneming Thylbert produceert biologische en bio-dynamische probiotica en komt nu ook op de Nederlandse markt, na 15 jaar aanwezigheid in de Belgische natuurvoedingshandel. Het gamma omvat traditionele producten zoals kombucha, aquakefir, Belgisch bier (nagegist op de fles) en kiesjell (Russisch granenrecept).



De laatste nieuwe ontwikkelingen zijn de vitonades (levende suikervrije limonade, ice tea en tonic) alsook een reeks van 4 regulatoren (levende probiotische voedingssupplementen).

Voor meer informatie: [email protected] en www.thylbert.be
Publicatiedatum: