Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kijkje in nieuw biolgoisch restaurant

Steeds meer bio-initiatieven in China

Ook in China begint de duurzame productie van natuurlijke levensmiddelen langzaam opgang te maken. De massale voedselproductie in China baart menigeen zorgen, en het zijn veelal de individuen die met biologische alternatieven komen.

Mevrouw Yang opende onlangs het eerste (en vooralsnog enige) biologische restaurant in Kunming, de hoofdstad en grootste stad van de zuidwestelijke provincie Yunnan. De jonge ondernemer studeerde aan de universiteit en was enkele jaren werkzaam in de Chinese voedingsindustrie. De Big Business mentaliteit was zodanig demoraliserend dat ze uiteindelijk besloot terug te gaan naar de sojaplantage van haar ouders en deze om te toveren tot een biologisch boerenbedrijf. Nu gebruikt ze de opbrengst van het land om in Kunming een restaurant te runnen.



Volgens Mevrouw Yang spelen de vele voedselschandalen en de toenemende vraag naar biologisch voedsel ook een rol in haar beslissing. Een groot aantal Chinese levensmiddelen zijn zo vervuild met lood en andere zware metalen dat ze in het buitenland met waarschuwingslabels op de markt worden gebracht.
Publicatiedatum: