Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gezond en biologisch, knappe gaarheid van de scharrelhoen en spraakmakend qua presentatie."

Hof van Saksen heeft Lekkerste kindermenu van 2013

Wie het 'Lekkerste Kindermenu van 2013' wil proeven, moet op Hof van Saksen in Drenthe zijn. Chef de cuisine Louis Tonkes van het luxe vakantieresort won met zijn kindermenu Kip-corn met verse fruitmoesjes de eerste prijs in de verkiezing van het lekkerste kindermenu op de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Deze wedstrijd is een initiatief door de Stichting Lekkerste Wedstrijden. De jaarlijks terugkerende wedstrijden zijn bedoeld ter lering en inspiratie voor de hele horecabranche.

Kip-corn met verse fruitmoesjes

Voor een deskundige jury onder leiding van juryvoorzitter Alfred Verhagen van Koppert Cress in Monster maakte Louis Tonkes zijn menu, waarin bout van scharrelhoen, appel(moes), citroen, peer(moes), sinaasappelschil, winterpeen, polenta (in fritesvorm) en grana padano verwerkt zijn. De prijs werd uitgereikt door Junior Masterchef 2012, de 12-jarige Cecile en bestond uit een geldbedrag, een beker en een medaille. Namens de jury prees Cees Helder het innovatieve karakter, het hoge smaakniveau en de goede smaakcontrasten. "Gezond en biologisch, knappe gaarheid van de scharrelhoen en spraakmakend qua presentatie."


Louis Tonkes met de Kip-corns.

Verrassend en lekker

Het winnende gerecht is vanaf zaterdag 12 januari, verkrijgbaar in het Grand Café van Hof van Saksen. General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen is trots op de eerste plaats: "Op Hof van Saksen willen we kinderen prikkelen en hen laten kiezen voor iets nieuws en avontuurlijks. Dit gerecht is daar een schoolvoorbeeld van. Verrassend en lekker! We laten zien dat je met kindermaaltijden zowel creatief kunt zijn en tegelijkertijd gezonde ingrediënten kunt toepassen. Het past bovendien exact bij onze educatieve kinderacademies: we maken kinderen nieuwsgierig, laten ze participeren en ze leren spelenderwijs."

Tweede en derde prijs

Danielle Touwslager (Restaurant Touch Down in Schiphol) en Rob van Egmond (JMW in Amsterdam) wonnen de tweede en derde prijs in de verkiezing.

Voor meer informatie: www.hofvansaksen.nl
Publicatiedatum: