Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Workshop biologische maïsteelt in Kentucky

In een poging de biologische maïsteelt te stimuleren organiseert de Universiteit van Kentucky, in samenwerking met Kentucky Corn Growers Association en Organic Valley Cooperative, op 16 januari een workshop. "Veel landbouwers weten niet dat de prijzen voor biologische maïs soms wel anderhalf tot twee keer hoger liggen dan die van conventionele maïs", zegt Lee Meyer, landbouweconoom aan de universiteit. "Ze zijn zich veelal niet bewust van de voordelen van de biologische teelt en weten niets over productiesystemen en certificering."

Om de producenten van maïs op de hoogte te brengen van deze voordelen belegt de universiteit een werkgroep in Bowling Green, Kentucky.

Meyer wil de boeren niet alleen informeren, maar ze ook helpen beoordelen of de biologische teelt iets voor hen is. Uit onderzoek in buurstaten bleek dat, na een overgangsperiode, de opbrengst van biologische maïs heel dicht bij de opbrengsten van conventioneel geproduceerde maïs ligt, en overstappen dus een goede keus voor veel telers zou kunnen zijn.

Publicatiedatum: