Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Workshop biologische maïsteelt in Kentucky
In een poging de biologische maïsteelt te stimuleren organiseert de Universiteit van Kentucky, in samenwerking met Kentucky Corn Growers Association en Organic Valley Cooperative, op 16 januari een workshop. "Veel landbouwers weten niet dat de prijzen voor biologische maïs soms wel anderhalf tot twee keer hoger liggen dan die van conventionele maïs", zegt Lee Meyer, landbouweconoom aan de universiteit. "Ze zijn zich veelal niet bewust van de voordelen van de biologische teelt en weten niets over productiesystemen en certificering."
Om de producenten van maïs op de hoogte te brengen van deze voordelen belegt de universiteit een werkgroep in Bowling Green, Kentucky.
Meyer wil de boeren niet alleen informeren, maar ze ook helpen beoordelen of de biologische teelt iets voor hen is. Uit onderzoek in buurstaten bleek dat, na een overgangsperiode, de opbrengst van biologische maïs heel dicht bij de opbrengsten van conventioneel geproduceerde maïs ligt, en overstappen dus een goede keus voor veel telers zou kunnen zijn.