Groninger Biologische Groentehandel deelt eigen receptenboekje uit

Hein Linker van de Groninger Biologische Groentehandel en BeterBio geeft in eigen beheer een receptenboekje in een ringband uit. Frits Poelman van Dagblad van het Noorden hield aan de hand van deze uitgave het volgende interview:

Het is toch wel een duurzaam boek? Van gerecycled papier?

"Hij is zelfs gedrukt met inkt op sojabasis! Het is een mooi boekje geworden dankzij ontwerper Sandro Kortekaas en onze medewerkers die tussen hun gewone werkzaamheden door de foto's en interviews hebben gemaakt."

Wat moet een groenteboer als uitgever?

"We geven elk jaar rond de feestdagen iets weg. Vorig jaar een fles appelsap. Veel klanten vinden die leuker, omdat ze graag willen weten wie er achter onze producten staat. Veel mensen zullen het bijvoorbeeld fantastisch vinden om te zien dat ze groente van Jochum de Boer uit Kimswerd kopen. De recepten zijn van vier noordelijke telers en vier leveranciers van ons andere bedrijf BeterBio. We delen het boekje uit in de kraam en aan de bezorgklanten van BeterBio."

Blijft het hierbij of komen er meer boekjes?
"Twee jaar geleden gaven we al een boekje over onze medewerkers en hun recepten. Na de leveranciers moet er dus in elk geval nog één boekje komen: over onze klanten en hun recepten. Ik weet nog niet wanneer we dat doen."

Waarom overhandigde u het eerste boekje aan burgemeester Berend Hoekstra van Leek?
"Ik kom zelf uit Oostwold in de gemeente Leek en BeterBio zit op het bedrijventerrein van Leek. Zo'n beetje naast de Zaai-Ster en de Kleinste Soepfabriek. Wij gaan met BeterBio, dat landelijk opereert. er voor zorgen dat Leek dé groentegemeente van Noord-Nederland wordt. Dat wilden we laten weten."

Blote billetjes in het gras?
"Dat is het recept van bioloog Jelle Norder, trotse eigenaar van Limousin-koeien. In het gerecht zitten onder meer twee soorten bonen, aardappelen en een runderrookworst."

Welke van de recepten is uw favoriet?
"De salade van regenboogbieten van Annechien Bruinisma. Dat worden ook wel oerbieten genoemd. Rode, gele, witte met rode kringen. Dat geeft een leuk effect."

Bron: Dagblad van het Noorden

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven