Tweede Kamerlid Sjoera Dikkers:

"Biologisch is niet de enige weg naar duurzaamheid"

De PvdA wil weer zichtbaar zijn om het gebied van landbouw. "We zijn dertig jaar onzichtbaar geweest", zo vertelt Tweede Kamerlid Sjoera Dikkers van de PvdA tegen de Food Agency. "De landbouw mag groeien en intensiveren, maar wel binnen de grenzen die we stellen in milieu, dierwelzijn, gezondheid en energieverbruik", aldus Dikkers. Volgens de PvdA zijn de duurzaamheidseisen die nu aan de landbouw worden gesteld met kleinschalige landbouw niet renderend te krijgen.

Duurzaamheid

Dikkers snapt niet waarom de overheid is gestopt met het Platform Verduurzaming Voedsel. "We hadden daar niet uit hoeven stappen. Het vorige kabinet heeft zich erg veel teruggetrokken uit initiatieven die het kabinet daarvoor in het leven had geroepen." Volgens de PvdA-vrouw is het jammer als de overheid zich uit alle initiatieven in verduurzaming zou terugtrekken.
 

Biologisch

Dikkers is het eens met de stelling van hoogleraar Louise Fresco dat biologisch de wereld niet kan voeden. "Maar biologisch is niet de enige weg naar duurzaamheid. We kunnen blijven kijken waar we de productie steeds duurzamer kunnen maken. En we kunnen elementen uit de biologische landbouw invoeren om de landbouw zoveel mogelijk te verbeteren, zonder strikt biologisch te zijn."

Bron: The Food Agency via VMT
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven