Gratis certificering voor winnende winkels

Stichting EKO-keurmerk sponsort winkelverkiezing BioVak

Op de BioVak (23 en 24 januari in Zwolle) wordt de Inspiratieprijs Biowinkels uitgereikt die is opgezet door beursorganisator ICEM in combinatie met de Biowinkelvereniging. Stichting EKO-keurmerk biedt de winnende winkels een gratis certificering aan voor het EKO-keurmerk Winkels. In september 2012 hebben de eerste vier winkels dit certificaat ontvangen. Om ervoor in aanmerking te komen moet een winkel een duurzaamheidsbeleid hebben, inclusief jaarlijkse verbeterdoelstellingen, en minimaal 90 procent biologische inkoop waarvan zelfs 100 procent in drie van de vier versgroepen.

Een onafhankelijke jury is voor de prijswinnaar(s) op zoek gegaan naar biowinkel-ondernemers die iets toevoegen aan gewoon een goed assortiment biologische producten. Dat kan een bijzondere band met de klanten zijn, sociaal ondernemen, creatieve duurzaamheidsoplossingen, noem maar op. Iedereen die dat wilde kon winkels aanmelden. Het gaat stuk voor stuk om winkels met een verhaal. Op de BioVak worden de beste van de 35 aangemelde winkels in het zonnetje gezet.

Voor iedere winkelier met vragen over winkelcertificering: bezoek de stand van Stichting EKO-keurmerk op de BioVak of kom naar een van de workshops over het winkel- en de andere keurmerken.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven