
Albert spreekt over een zeer specialistisch proces. "Het gaat om gerookte, gesmolten kaas. Om ook een biologische variant hiervan te kunnen produceren moesten we op zoek een alternatief voor een additief dat in de reguliere productie gebruikt wordt in het speciale smeltproces. Dit additief is in de bio-productie niet toegestaan. Daarom moesten we een andere oplossing vinden en zijn we in totaal een jaar bezig geweest met de ontwikkeling van deze kazen. We hebben Schipper Kaas in Zaandam bereid gevonden om de kaas voor ons te produceren."
De verwachtingen binnen World Wide Cheese zijn hooggespannen. "Deze gerookte kazen worden in Nederland in de gangbare sector zeer gewaardeerd. Daarin is het een heel groot product. Omdat er nog geen biologische variant verkrijgbaar was, voelden wij ons geroepen om deze te ontwikkelen. Vorig jaar hebben we al proefgedraaid met 10.000 stuks. Dit was een groot succes. Er ontstond meteen al een ware hype rondom deze gerookte kaas."

Albert kan alvast verklappen dat World Wide Cheese in 2013 nog meer speciale biologische producten zal introduceren. "World Wide Cheese heeft voor het komende jaar nog meer innovaties op de plank liggen. Deze zullen we op de BioVak in Zwolle presenteren."
Voor meer informatie:
Albert Roozendaal
World Wide Cheese
Wieder 8A
1648 GB De Goorn
0229 542506
Albert@worldwidecheese.nl
www.worldwidecheese.nl