EkoPlaza eerste keten met gratis elektrische laadpunten

Woensdag 19 december om 12:30 uur opent Jeanine van Pinxteren, voorzitter van Stadsdeel Centrum, officieel het elektrische laadpunt voor scooters en fietsen bij EkoPlaza op de Haarlemmerdijk. EkoPlaza is de eerste winkelketen in Amsterdam die bij haar vestigingen – 11 in totaal – elektrische laadpunten laat installeren door De Gezonde Stad. Vanaf 1 januari kan iedereen bij de vestigingen van EkoPlaza gratis zijn scooter of fiets opladen.

De Gezonde Stad zet zich onder meer in voor schone en gezonde lucht in Amsterdam. Nadat de gemeente Amsterdam de laadpalen voor elektrische scooters vanwege de hoge kosten heeft moeten verwijderen, besloot De Gezonde Stad elektrische laadpunten aan te bieden aan ondernemers in de stad. De ondernemers dragen zo bij aan schonere lucht in de stad en bieden hun klanten een extra service.

De gemeente levert een financiële bijdrage, waardoor laadpunten tegen een gereduceerd tarief kunnen worden aangeboden. Voor komende zomer zal De Gezonde Stad veertig openbare laadpunten realiseren bij onder andere winkels, restaurants en sportscholen. Jupijn Haffmans, directeur van De Gezonde Stad: "Er zijn tachtigduizend scooters in Amsterdam en dat aantal stijgt snel. Voor de leefbaarheid van de stad is het zaak dat dit zo snel mogelijk elektrische scooters worden."

EkoPlaza geeft goede voorbeeld

Dé biologische supermarktketen EkoPlaza geeft het goede voorbeeld door een laadpunt bij alle vestigingen in Amsterdam (met uitzondering van EkoPlaza op de Elandsgracht) te laten installeren en ook bij de vestigingen in Amstelveen, Hoorn en Zaandam. Zo zorgt de winkelketen ervoor dat iedereen met een scooter of elektrische fiets tijdens het winkelen gratis de accu kan opladen en zijn biologische inkopen schoon kan vervoeren.

Platform voor een duurzaam Amsterdam

De Gezonde Stad wil Amsterdam gezonder maken door duurzame initiatieven van bedrijven en instellingen in de stad te stimuleren en onder de aandacht te brengen van Amsterdammers. De Gezonde Stad zet zich in voor gezonde lucht, meer groen en een goed klimaat. Kijk voor meer informatie op www.degezondestad.org.

De Gezonde Stad wordt financieel ondersteund door de Gemeente Amsterdam, de Nationale Postcode Loterij, Intratuin en MacBike.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven