Louise Fresco zegt sorry

Hoogleraar Louise Fresco nuanceert een deel van haar eerdere uitspraken over de biologische landbouw. Dat doet ze in een interview in het tijdschrift Down to Earth Magazine dat vrijdag 14 december verschenen is.

De afgelopen maanden was Fresco veelvuldig in de publiciteit vanwege het verschijnen van haar boek 'Hamburgers in het paradijs'. Daarin stelt ze onder andere dat voor biologische landbouw kost zes keer zoveel land nodig is. Nu legt ze in het interview uit dat ze die bewering uitsluitend baseert op de teelt van tarwe. Bovendien erkent ze dat allerlei negatieve effecten van de gangbare landbouw in haar vergelijking met biologisch niet zijn meegenomen. De intensieve veehouderij, die via de productie van veevoer elders een groot beslag legt op beschikbare landbouwgrond, laat ze daarbij bijvoorbeeld buiten beschouwing: "Je moet niet de veehouderij verwarren met tarwe: dat is een ander verhaal", zegt ze in het interview.

Verder betuigt ze in het interview haar spijt uit jegens milieubewuste consumenten van biologische producten, die zich door haar met dédain voelen bejegend.

Lees het volledige interview van Michiel Bussink met Louise Fresco hier.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven