Hoogleraar Louise Fresco nuanceert een deel van haar eerdere uitspraken over de biologische landbouw. Dat doet ze in een interview in het tijdschrift Down to Earth Magazine dat vrijdag 14 december verschenen is.
De afgelopen maanden was Fresco veelvuldig in de publiciteit vanwege het verschijnen van haar boek 'Hamburgers in het paradijs'. Daarin stelt ze onder andere dat voor biologische landbouw kost zes keer zoveel land nodig is. Nu legt ze in het interview uit dat ze die bewering uitsluitend baseert op de teelt van tarwe. Bovendien erkent ze dat allerlei negatieve effecten van de gangbare landbouw in haar vergelijking met biologisch niet zijn meegenomen. De intensieve veehouderij, die via de productie van veevoer elders een groot beslag legt op beschikbare landbouwgrond, laat ze daarbij bijvoorbeeld buiten beschouwing: "Je moet niet de veehouderij verwarren met tarwe: dat is een ander verhaal", zegt ze in het interview.
Verder betuigt ze in het interview haar spijt uit jegens milieubewuste consumenten van biologische producten, die zich door haar met dédain voelen bejegend.
Lees het volledige interview van Michiel Bussink met Louise Fresco hier.
Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid
- Sales Manager / Trader
- In- Verkoper Tuinplanten
- Aardbei-veredelaar
- Inkoper / Verkoper BIO groente en fruit
- New business manager
- Internationale Senior Retail Account Manager
- Mango trader
- Commercieel medewerker binnendienst
- Vestigingsmanager / Arbeidsmanager
Louise Fresco zegt sorry
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 Nieuwe lijn vers gesneden kruiden onder Vitalicious BIO-Organic label
- 2023-09-14 Dit zijn de highlights van de Open Field Demo Organic
- 2023-09-14 Bijzondere temperatuurschommelingen vragen om meer flexibiliteit binnen de keten
- 2023-09-14 "Vanaf 1 oktober gaat het eerste halffabricaat van halve en blokjes Hokkaido wintersquash-pompoen met schil de deur uit"
- 2023-09-13 "Snijderijen en horecagroothandels pakken Violetti goed op, alleen Nederlandse retail hapt nog niet toe"
- 2023-09-13 "Het dauwlaagje is het visitekaartje van de Westlandse druif"
- 2023-09-13 Prijsverschil in de supermarkt staat groei van biologische tafelaardappelen in de weg
- 2023-09-13 "10 tot 20 procent lagere afzet bio-kruiden"