In januari aanwezig op BioVak

Bejo gaat verder met biologisch programma

Wegens herhaald succes is Bejo Zaden dit jaar weer aanwezig tijdens de BioVak 2013. De BioVak vindt plaats op 23 en 24 januari 2013. Vorig jaar zorgden de vele bezoekers voor een levendige beurs en velen stonden stil bij de stand van Bejo. Wederom staat de vertegenwoordiging van Bejo weer klaar om uw vragen te beantwoorden.

Onderscheidend in peen

Tijdens de BioVak toont Bejo haar smaakvolle peenrassen. De smaak van peen is een complexe mix van zoete, knapperige, frisse en sappige smaak componenten. Bejo Zaden heeft een zeer uitgebreide kennis op dit vlak. Bejo Zaden biedt dan ook een breed assortiment aan smaakvolle peen. Het voor schaaltjes doeleinden gebruikte ras Miami biedt de klant een bijzondere mogelijkheid om zich op smaak te onderscheiden van de markt.Verbeterd biologisch assortiment

Bejo blijft betrokken bij de ontwikkelingen op de biologische markt. Daarom breidt het bedrijf haar biologische rassenassortiment verder uit. Bejo biedt komend seizoen meer dan 130 rassen van ruim 30 gewassen in het biologisch assortiment aan! Nieuw in het biologisch assortiment zijn: Sircon, een witte bewaarkool en Typhoon, een industriekool voor de oogst in oktober. De rode kool Travero voor de sortering van 0,8 tot 2 kilo is nieuw voor verse markt en bewaring, in groei dagen valt dit ras na Integro. In Nederland is de vroege peen Nairobi aan het assortiment toegevoegd. Voor komend jaar is dit ras wel beperkt beschikbaar.

Introductie Hylander verder uitgerold

Dit jaar is Hylander, een Rijnsburger ui met hoge resistentie (HR) tegen valse meeldauw, ook in de rest van West-Europa beschikbaar. De introductie van Hylander in het afgelopen jaar was een groot succes.

Internationale ontwikkelingen biologisch zaad

In het afgelopen jaar hebben meerdere landen de regels rondom verplicht gebruik van biologisch zaad verder aangescherpt. Zowel in Frankrijk, België als Duitsland zijn er stappen gezet die op termijn zullen leiden tot een situatie die vergelijkbaar is met die van Nederland: het verplicht gebruik van biologisch zaad.

Biologische webshop voor heel West-Europa

De biologische webshop is voor heel West-Europa beschikbaar. Kleine verpakkingen van biologische zaden kunnen nu besteld worden met de verzekering van een snelle levering vanuit Nederland.

Nieuwe hal speciaal voor biologisch zaad

Onlangs heeft Bejo Zaden een nieuwe hal ingericht, specifiek voor de verwerking en verpakking van biologische zaden. De nieuwe ruimte is weer een grote stap vooruit in het scheiden van biologische en gangbare processen binnen het bedrijf.

Klik hier om naar de webshop te gaan.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven