Eindelijk onbekommerd en biologisch genieten ondanks glutenallergie

Lieke is Vrij - Eerste voedingsmerk dat glutenvrij én biologisch is

Udea introduceert Lieke is Vrij: het eerste voedingsmerk dat zowel glutenvrij als biologisch is. Met Lieke is Vrij wil Udea mensen met een glutenallergie de vrijheid geven om onbekommerd te kunnen genieten van een brede keuze voedingsproducten die smaakvol, betaalbaar én biologisch zijn. Zo is het gehele assortiment niet alleen vrij van gluten, maar ook vrij van kunstmatige E-nummers. De Lieke is Vrij productlijn zal uit zo'n 80 producten bestaan en is goedgekeurd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Wie is Lieke

De naam Lieke betekent 'onbekommerde', vandaar niet alleen de naamkeuze, maar ook de vrolijke uitstraling van het merk. Lieke is Vrij wil mensen met een glutenallergie de vrijheid geven om iedere dag zorgeloos te genieten. Naast de glutenvrije samenstelling van de producten is een groot voordeel dat alle producten bereid zijn op basis van maïszetmeel én dat ze volledig biologisch zijn. Dit betekent dat het gehele Lieke is Vrij-assortiment vrij is van kunstmatige E-nummers, zoals toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. En wie 'biologisch' en 'glutenvrij' bij elkaar optelt denkt misschien aan een hogere prijs, maar de Lieke is Vrij producten bevinden zich op eenzelfde prijsniveau als de bestaande glutenvrije producten.

Totaalassortiment 80 producten

Lieke is Vrij lanceert als eerste haar Koek en Gebak assortiment, dat uit 14 verschillende koeken en cakes bestaat. Het nieuwe merk geeft mensen met een glutenallergie de vrijheid om uit een groot en gevarieerd aanbod te kiezen, wat het dagelijkse dieet zorgelozer maakt. Van pasta's en koekjes tot ontbijtgranen en diepvriesproducten. Het assortiment glutenvrije en biologische producten zal in februari 2013 uit zo'n 80 producten bestaan. Een opluchting voor de ruim 160.000 mensen (en familieleden) in Nederland die te maken hebben met een glutenallergie.


Zangeres Stevie Ann deelt

Lieke is Vrij is in nauwe samenwerking met voedingsspecialisten, consumenten en de Nederlandse Coeliakie Vereniging ontwikkeld. Inmiddels zijn alle producten gecertificeerd door de NCV, wat op de producten herkenbaar zal zijn door het officiële logo. Zangeres Stevie Ann, die al haar hele leven coeliakie heeft, zal als ambassadeur van Lieke is Vrij optreden. Haar onregelmatige leven vraagt veel aanpassingsvermogen als het gaat om haar dieet, vandaar dat zij vanaf het begin al een enthousiaste fan van Lieke is Vrij is. Zij zal haar ervaringen en tips onder andere via de website www.liekeisvrij.nl delen.

Proeven is geloven

Al voor de officiële lancering kon men via social media kennismaken met Lieke is Vrij. Ook werden consumenten betrokken bij de ontwikkeling en kunnen zij zich via social media opgeven voor het testen van producten. Ter introductie start de 'niet tevreden, geld terug'-campagne, om te stimuleren dat consumenten de nieuwe producten gaan proberen en proeven. Wie eerst meer wil weten kan op www.liekeisvrij.nl terecht voor achtergrond- en productinformatie, tips, recepten en de community.

Over Lieke is Vrij

Lieke is Vrij is een initiatief van Udea, een groothandel in biologische levensmiddelen.
Veelgestelde vragen over Lieke en coeliakie: www.liekeisvrij.nl.

Voor meer informatie: website, facebook en twitter

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven