IdealenKompas levert veelvoud aan initatieven voor competitie 'Groen en Doen'

Ministerie Economische Zaken beloont ruim 600 duurzame initiatieven

Vrijwilligerswerk is een belangrijke motor in het beheer en de ontwikkeling van het Nederlands Landschap. Groen en doen, een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), gelooft in het vrijwillig samen werken aan een mooi landschap. De Groen en Doen competitie die EL&I afgelopen oktober hiervoor uitschreef kende vele winnaars. Twee initiatieven ontvingen op 5 december een cheque ter waarde van 50.000 euro en maar liefst 610 projecten ontvingen een voucher van 1.000 euro voor opleidingsactiviteiten voor vrijwilligers in (stads)natuur- en landschapsbeheer. Vanuit het IdealenKompas, een platform dat vraag en aanbod van duurzame initiatieven bij elkaar brengt, hebben meerdere initiatieven een voucher ontvangen.

Het IdealenKompas zit boordevol groene initiatieven. Zo hebben onder meer het Duurzaamheidspad, de tuinen van Mariahoeve en Groen Beweegt een voucher ontvangen. Alle drie de projecten zoeken via het IdealenKompas naar financiële middelen om hun groene project handen en voeten te geven. "Het IdealenKompas is een database waarin vraag en aanbod van duurzame projecten staan. Voor een aantal projecten was de match gemaakt toen Groen en Doen hun oproep in het IdealenKompas plaatste", vertelt Rinske van Noortwijk, initiatiefneemster van het IdealenKompas. "Het is voor ons ook altijd een feestje als we een duurzaam initiatief een stapje verder helpen en dit is natuurlijk een geweldige opsteker voor deze initiatieven en voor ons."

Winnaars

De Dienst Regelingen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en AgentschapNL hebben de projecten beoordeeld en de vouchers toegekend. In totaal zijn er 610 vouchers van 1.000 euro uitgereikt aan opleidingsactiviteiten voor vrijwilligers in (stads)natuur- en landschapsbeheer. Twee prijzen ter waarde van 50.000 euro werden uitgereikt aan Federatie Broekpolder en Tuin in de Stad; beide initiatieven betrekken veel diverse partijen en vrijwilligers bij hun project. Voor de ontvangers van de vouchers begint 2013 goed: met nieuwe opleidingsplannen ten behoeve van vrijwilligers die hun tijd steken in het behoud van onze natuur en het goed achterlaten ervan voor de toekomst.

Over het IdealenKompas

Het IdealenKompas is ontwikkeld door GreenWish en wijst mensen de weg naar geld, menskracht, advies, spullen en andere zaken die nodig zijn voor het realiseren van een goed doel. Het IdealenKompas is een maatschappelijke marktplaats - het 'matcht' vraag en aanbod met elkaar. Door het potentieel in de samenleving beter te benutten komen maatschappelijke initiatieven op een nieuwe manier tot stand.

Het IdealenKompas wordt mede mogelijk gemaakt door haar partners: ASN Bank, KICI, GDO, AgentschapNL, UwPersvoorlichter, Greenhost.

Voor meer informatie: www.idealenkompas.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven