"Hebben bewust een heel uitgesproken concept neergezet"

BioBandits inspireren consument met proeverijen

Tholen - Winkeliers die momenteel producten van BioBandits bij de groothandel bestellen ontvangen gratis een volledig proeverij-pakket. Hans de Boer, één van de twee BioBandits, geeft aan dat het belangrijk is om de BioBandits-producten niet zomaar op de plank te zetten. "Met proeverijen kan je klanten echt enthousiast maken over een product. Daarom investeren we hier ook graag in. Zo gaan we binnenkort bij diverse Natudis-verkooppunten proeverij-pakketten langs brengen."

Hans en Pieter Bas hebben al de nodige ervaring opgebouwd in de delicatessenhandel en daardoor weten ze hoe belangrijk het is om de klant te laten proeven en te inspireren. "We merken dat de gemiddelde natuurvoedingswinkelier hier wat terughoudender is. Belangrijk is dat hierin nog een slag gemaakt wordt."


Hans de Boer in de BioBandits-stand op Anuga 2011

Dat proeverijen werken, merken Hans en Pieter Bas zelf ook regelmatig. "Gisteren hebben we bijvoorbeeld een proeverij verzorgd in het nieuwe filiaal van Margt in Amsterdam. Je kunt dan rechtstreeks uitleggen waarvoor ze de producten kunnen gebruiken. De enthousiaste reacties die we daarop krijgen doen ons altijd erg goed. In een paar uur tijd hebben we erg veel flesjes verkocht, dat is echt gaaf."

De biologische mayonaises, sauzen en dressings van BioBandits zijn in mei 2011 geïntroduceerd. "Ons concept is vrij brutaal. De biologische markt is in onze ogen nog een beetje braaf, daarom wilden wij een heel uitgesproken concept neerzetten." BioBandits Hans en Pieter Bas hebben nog altijd alles in eigen hand. "Dit is een heel prettige werkwijze en het is goed om het zelf zo op te bouwen. Het is hard werken, maar om onze droom na te jagen is het noodzakelijk om hierin te investeren."

In Nederland is BioBandits al volop verkrijgbaar. Daarom kijkt het ondernemersduo nu ook over de grens. "We zijn op dit moment druk met Frankrijk en Duitsland. De eerste contacten zijn gelegd en er zijn al heel wat proefpakketjes verstuurd. De verwachting is dat onze producten in het voorjaar door de eerste Franse en Duitse natuurvoedingsketens opgenomen zal worden."


Nieuwe producten

Hans besluit door te vertellen dat we in 2013 zeker nieuwe producten van de BioBandits mogen verwachten. "Er komen zes nieuwe producten aan. Net als bij de rest van onze lijn gaat het om twee series van drie producten met uitgesproken smaken. We zijn nu volop namen aan het verzinnen. Dat zorgt voor de nodige voorpret."

Voor meer informatie:

Hans de Boer
BioBandits BV
Industrieweg 13
8263 AA Kampen
038 2303942
info@biobandits.nl
www.biobandits.com 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven