"Lekker en biologisch gaan toch gewoon hand in hand"

Voets Specialiteiten: altijd ruimte voor biologische delicatessen

Tholen – Het biologische aanbod is nog altijd groeiende in het assortiment van het in Schijndel gevestigde Voets Specialiteiten. Bram Voets verwacht dat er in de toekomst nog meer bio-producten bij zullen komen. "Wel blijft het belangrijkste dat een product lekker is en het moet niet al breed in het supermarktkanaal verkrijgbaar zijn", vertelt hij. Vooral vanuit de kerstpakkettenhandel is volgens hem een stijgende vraag merkbaar. "Daarin zien we een duidelijke verschuiving. Op de Nederlandse Kerstpakketten Beurs 2012 bleek al dat leveranciers van kerstpakketten steeds meer neigen naar verantwoorde en biologische producten."

De voornaamste doelgroep van Voets Specialiteiten is delicatessenwinkels. Verder levert de groothandel in delicatessen veel aan kaasspeciaalzaken en boerderijwinkels. Bram runt de delicatessengroothandel samen met zijn vader Cor. Cor gaat veel naar de winkels toe en Bram is verantwoordelijk voor de planning en de inkoop. "De invulling van het assortiment is echt mijn ding." Hij erkent wel niet specifiek op zoek te zijn naar biologische producten. "Er zijn in ons land al genoeg groothandels die daarin gespecialiseerd zijn. Wij zijn er echt voor de delicatessenwinkels en gaan ervoor om voor hen een compleet assortiment aan specialiteiten te bieden." Bram benadrukt dat het vooral belangrijk is dat een product echt iets aan het assortiment toevoegt.Het eerst bio-product in het assortiment was biologische mosterd van Tons Mosterd en Heerlijkheden. "Dit product voeren we inmiddels al een jaartje of 5. Andere biologische producten in het assortiment van Voets Specialiteiten zijn onder andere de dressings, sauzen en mayonaises van BioBandits, biologische sappen van Schulp Vruchtensappen, thee van Pure Tea en de soepen van De KleinsteSoepfabriek." Van de meeste merken neemt Voets meteen het hele assortiment op. "Als we een merk aanbieden, pakken we dit ook breed op en proberen we de complete lijn in de markt te zetten."Eind juli heeft de groothandel in delicatessen biologische mosterd-dillesaus onder het Boer Bram-label geïntroduceerd. In de toekomst zullen zeker nog meer biologische producten onder dit label volgen. "Er is heel positief gereageerd op ons label. We willen het Boer Bram-label gaan uitbreiden. Hier zal op de BioVak aandacht aan geschonken worden. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat reguliere producenten die er een bio-product bij gaan doen deze onder het Boer Bram-label op de markt gaan brengen."


De biologische mosterd-dillesaus van Boer Bram.

De showroom van Voets Specialiteiten is het hele jaar door op afspraak geopend. Het complete assortiment wordt ook getoond tijdens de tweejaarlijkse Huisbeurs die op 24 en 25 februari 2013 gehouden zal worden. "Daar tonen de producenten hun producten. Dit is altijd erg interessant aangezien zij hier zelf natuurlijk nog het meeste over kunnen vertellen. Deze beurs is ook een ideale gelegenheid om nieuwe contacten op te bouwen."


Een hoekje van de showroom

Voets Specialiteiten is een kleinschalig bedrijf waarbij persoonlijk contact voorop staat. "We hebben rechtstreeks contact met de producenten en dat is ook het leuke. Het gaat ook erg goed. Zo groeien we dit jaar met 15 procent. Verder verzorgen we onze eigen distributie. Er zijn vier bussen onderweg in Nederland en België."

Voor meer informatie:

Bram Voets
Voets Specialiteiten
Heidebloemstraat 10
5482 ZA Schijndel
073 5496881
Bram@voetsspecialiteiten.nl
www.voetsspecialiteiten.nl
facebook
twitter

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven