Natural Plastics wint Sustainable Hero Award 2012 met bio-afbreekbare boomverankering

Natural Plastics is de winnaar van de Sustainable Hero Award 2012. De Sustainable Hero Award uitreiking is een initiatief van Beco en Ernst & Young met als doel startende duurzame ondernemers te steunen met haar kennis, experts, netwerk en overige faciliteiten zodat deze pioniers succesvol kunnen bijdragen aan mondiale duurzaamheid. Jan Peter Balkenende maakte dinsdag 4 december de winnaar bekend.

Het concept dat Natural Plastics heeft ontwikkeld is een ondergrondse boomverankering met een systeem gemaakt van afval uit de voedselindustrie. Er worden geen grondstoffen aan de aarde ontnomen. Na het volbracht hebben van zijn functie, breekt deze af en worden de mineralen en andere voedingstoffen niet uit de kringloop genomen. Deze innovatie zorgt ervoor dat er niet onnodig bomen gekapt gaan worden en het kostbare hout behouden blijft of gebruikt gaat worden voor het vervaardigen van duurzame eindproducten.De onafhankelijke jury benoemde Bert van Vuuren tot winnaar omdat het concept van Natural Plastics slim en doordacht is. Het valt op door de eenvoud en doeltreffend materiaalgebruik. Waarom heeft niemand dit eerder bedacht is een veelgehoorde reactie. En zoals de uitvinder zelf zegt: "Waarom twee bomen kappen om één boom te laten groeien?" Wanneer de traditionele gedachtegang is doorbroken, kan dit een groot succes in de markt voor de groenvoorziening worden. Als winnaar ontvangt Bert van Vuuren een pakket duurzaamheidsadvies van Beco experts. Daarnaast zal Beco Bert van Vuuren coachen en begeleiden in de vervolgstappen zodat Natural Plastics succesvol kan bijdragen aan mondiale duurzaamheid.

Initiatief

Beco is van mening dat mondiale duurzaamheid alleen bereikt kan worden met bevlogen, creatieve en inventieve mensen. Deze pioniers moeten de motivatie, het geloof en doorzettingsvermogen van oude ontdekkingsreizigers in hun bloed hebben om succesvol te kunnen worden en de wereld een stuk verder te helpen op duurzaamheidgebied. Beco en Ernst & Young wil deze startende duurzame ondernemers steunen met haar kennis, experts, netwerk en overige faciliteiten zodat zij echt een stap kunnen zetten op onbekende terreinen en heeft daad bij woord gevoegd met het uitschrijven van de competitie: 'Sustainable Hero Award'. Ook in 2013 zetten Beco en Ernst & Young het initiatief van de Sustainable Hero Award voort.

Klik hier om naar de website van Natural Plastics te gaan.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven