Friethoes, een biologische frietwinkel uit Haarlem; www.friethoes.nl, laat deze winter een frietwagen bouwen welke is voorzien van veel nieuwe technieken op het gebied duurzaamheid. Deze hypermoderne 6 meter lange aanhanger is vanaf april 2013 inzetbaar voor binnen en buiten evenementen, kan een grote hoeveelheid verse friet per uur afbakken, zo'n 1400 porties van 200 gram of 2800 porties van 100 gram, en is ook nog eens zuinig op het milieu. De wagen is voorzien van 4 hoogrendement frituurs, deze hebben een zeer laag energieverbruik. Tevens is de aanhanger voorzien van zonnepanelen en kan daardoor tot wel 8 uur lang operationeel zijn zonder stroomtoevoer. Daarnaast is de wagen voorzien van een gastank welke gevuld kan worden met groene LPG. Daarbij wordt aan de binnen- en buitenkant van de wagen gebruik gemaakt van LED-verlichting.
Op het afzuigkanaal zijn twee koolstoffilters aangesloten zodat de wagen minder geur uitstoot en ook op indoor evenementen goed inzetbaar is. Friethoes is al sinds 2010 actief in de evenementen branche met een authentieke, zelf omgebouwde, marktwagen. Op diverse evenementen werden de biologische frieten van Friethoes al gegeten; Mysteryland op het Floriade terrein, Pitch Festival en Rollende Keukens op het Westergasterrein, Modefabriek in de RAI Amsterdam. Bevrijdingsfestival en Haarlem Jazz het centrum van Haarlem, Vrij Festival in Olympisch Stadion en vele andere evenementen. Zowel voor het grote publiek als op de zakelijke markt is Friethoes al actief.
Op deze evenementen werd duidelijk dat de behoefte vanuit de organisaties en het publiek steeds meer richting ambachtelijk en duurzaam eten gaat. Een beter milieu in combinatie met versbereid voedsel speelt een steeds grotere rol in evenementen land. Met de nieuwe wagen speelt Friethoes nog beter in op deze groeiende vraag.
De combinatie van de vrolijke huisstijl van striplegende Joost Swarte, de houten toonbank van kunstenaar Jan Heijer en de fotografie van Daniel Maissan zorgt voor een authentieke uitstraling, ondanks dat het een moderne wagen is.
Voor meer informatie: www.friethoes.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- "Milieumaatregelen voor landbouw zijn doeltreffend en gaan niet ten koste van voedselproductie"
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Stadsmeisje Annemiek werd biologische boerin
- Zeewierboerderij en verwerkingsunit Dutch Seaweed Group Skal-gecertificeerd
Top 5 - afgelopen maand
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- "Milieumaatregelen voor landbouw zijn doeltreffend en gaan niet ten koste van voedselproductie"
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- In Memoriam: Jaap van Westering
- "Ik wil weleens zien wie ons op dit moment qua kostprijs kan verslaan"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-16 Bijzondere restaurantervaring: 3D visualisatie van de weg van het eten naar je bord
- 2022-08-10 "Londense reclamebeperking voor junkfood voorkomt bijna 100.000 gevallen van obesitas"
- 2022-08-08 De salades van SLA zijn nu via Crisp door heel Nederland verkrijgbaar
- 2022-07-21 Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker
- 2022-07-20 Grote inhaalslag voor de horeca dit jaar met verwachte volumegroei van 30% tot 35%
- 2022-07-19 Finalisten Gaia Green Awards 2022 zijn bekend
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek