"Wij gaan alleen voor EKO-keurmerk Horeca 100%"

Bio-keuken past prima in concept van kloosterhotel ZIN

Tholen – In de keuken van kloosterhotel ZIN in Vught tref je bijna alleen maar biologische producten aan. "Ik schat het bio-aandeel in onze keuken op 98 procent. We zijn al twaalf jaar bezig met biologisch. Het hoort ook bij ons concept om in de keuken gebruik te maken van 100% biologische producten", vertelt Oskar.Er is zeker interesse heeft om in de toekomst een bio-horecacertificering aan te vragen. "Hier zijn we nu echter nog niet aan toe. Ik wil dat we er eerst klaar voor zijn om met 100 procent biologische ingrediënten te werken. We willen alleen het EKO-keurmerk Horeca 100%, anders voelt het voor ons niet oprecht." De stap naar 100 procent bio hangt nog maar van een klein aantal producten af. Zo is de vaste bakker nog niet in het bezit van het officiële bio-certificaat, maar bakt hij wel al op basis van biologische ingrediënten. "En de pepermuntjes die we onze gasten aanbieden zijn bijvoorbeeld nog niet biologisch. We zijn nog op zoek naar een goede biologische pepermunt."Hij erkent dat het zeker in het begin zoeken was naar geschikte biologische alternatieven. "Inmiddels hebben we het goed voor elkaar en bezorgt het ons eigenlijk geen extra werk meer. Doordat de sector de laatste jaren zo’n vlucht heeft genomen, is het inmiddels een stuk eenvoudiger om biologische producten te vinden."

Duurzaam

ZIN is een ontmoetingsplaats waar mensen thema's op het gebied van zingeving en werk, innovatie en duurzaamheid kunnen ontdekken, hanteerbaar maken en verdiepen. Het concept achter ZIN werd ontwikkeld door de congregatie van de fraters CMM in samenwerking met het bedrijfsleven. In 2001 opende ZIN haar deuren. "Inmiddels weten ook de grote bedrijven ons te vinden als locatie voor conferenties over persoonlijke ontwikkeling en leiderschap."

Oskar benadrukt dat het bij ZIN draait om een gezonde geest en dat deze zich nu eenmaal het prettigst voelt in een gezond lichaam. "Daarom past onze biologische keuken ook zo goed in dit concept. Wij kiezen voor pure producten die het dichtste liggen bij de oorsprong. Het hoge bio-aandeel is dan ook zeker geen marketingtool. Het is ons complete concept dat zo goed voelt."Het is duidelijk dat duurzaamheid voorop staat bij kloosterhotel ZIN. Dit blijkt onder meer uit de aanwezigheid van zonnepanelen op de dak van het kloosterhotel. Ook is dit te zien aan de bamboevloer die door het hele gebouw heen gelegd is. In de tuin valt vooral de rietfilter op (zie bovenstaande foto). "Tijdens de renovatie van het voormalig klooster in 2000 is veel rekening gehouden met het milieu. We gaan voor een natuurlijke uitstraling en willen de impact van de organisatie op onze omgeving reduceren." Geheel passend in het concept wordt het huishouden overigens door medewerkers met een beperking verzorgd. "Vooral de openheid en werklust van dit ZIN-team is mooi om mee te maken."

Voor meer informatie:

kloosterhotel ZIN
Boxtelseweg 58
5261 NE Vught
073 6588000
welkom@kloosterhotelzin.nl
www.kloosterhotelzin.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven