Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationaler Demeter- Weinbau-Zukunftskongress: vitaliteitsverlies moet tegen worden gegaan

Onlangs is in Colmar (Frankrijk) het 'Internationaler Demeter-Weinbau-Zukunftskongress' gehouden. Meer dan 100 deelnemers uit vele landen (van Bulgarije tot Spanje en van Braziliƫ tot de Verenigde Staten) kwamen bijeen om de toekomst van de bio-dynamische wijnbouw te bespreken. Het congres werd georganiseerd door het Demeter Verband en de agrarische sectie van Goetheanums.

De focus tijdens het congres lag voornamelijk op maatregelen tegen het verlies van vitaliteit van de wijnranken. Er gaat steeds meer vitaliteit verloren, dus dit is een belangrijk onderwerp voor BD-wijnboeren. Het moet prioriteit zijn om de 'Rebmonokultur' te transformeren in een complexe leefomgeving.

Gedurende het congres kwam ook naar voren dat er behoefte is aan vermindering van de mechanisatie in de wijngaard. In de bio-dynamische wijnbouw wordt het met de hand plukken al voorgeschreven, maar dit moet in de hele wijnbouw gestimuleerd worden.
Publicatiedatum: