Today is a good day Eco Webshop van het Jaar

Vandaag (3 december 2012) is een hele goede dag voor webshop en winkel Today is a good day. Ze zijn door de bezoekers van EcoGoodies.nl namelijk verkozen tot Eco Webshop van het Jaar 2012. De Belgische shop bewijst al jaren dat fairtrade en ecologische kleding stijlvol en 'tof' kan zijn. Of zoals oprichtster Candice Nuyttens haar concept zelf omschrijft: 'hip zonder oppervlakkig te zijn'.

In Nederland vind je niet veel webshops die het brede assortiment kleding/tassen/schoenen en accessoires kunnen matchen. Dit komt met name omdat er ook een ruime keuze is voor de 'bewuste' man. Je vindt er bekende ecomerken als Kuyichi, Misericordia en People Tree naast mainstream merken met een ecolijn zoals Timberland en Nudie Jeans. Today is a good day verzend gratis naar Nederland vanaf een bestelling van 69,99 euro. Tip: met kortingscode 'ecogoodies' ontvang je 10% korting op de gehele bestelling.


Succesformule

Het succes van de conceptstore van Today is a good day in Antwerpen leidde tot de opening van een winkel in Gent. Klanten worden fans van het idealistische concept. Ook online timmeren ze aan de weg met een complete en functionele webshop. Als één van de meest populaire webshops op EcoGoodies komt de benoeming tot Eco Webshop van het Jaar voor de organisatie dan ook niet als grote verrassing: 'Today is a good day is helemaal eco. Het is best opmerkelijk dat Nederlanders bij een Belgische webshop bestellen. Dat kan alleen als je 100% duurzaam en onderscheidend bent', aldus Jan Logjes van EcoGoodies.

Fair fashion populair

Met maar liefst 1.069 stemmen van de ruim drieduizend stemmen totaal bleef 'Today is good day' andere webshops voor in de verkiezing. Fashion webshop Miysu haalde de tweede plaats, wat voor een nieuwe webshop een respectabele prestatie is. Ecologische nachtkleding webshop Mamignon, ook een nieuwkomer, werd derde. Bekijk hier de volledige uitslag van de verkiezing.

Over de verkiezing

Voor de tweede keer organiseerde website EcoGoodies.nl de eco webshop van het jaar verkiezing. Na de nominatieronde waarin elke Nederlandse of Belgische duurzame webshop kon worden genomineerd, bleven er 20 finalisten over. De bezoekers van EcoGoodies konden tot 1 december 2012 online stemmen op duurzame webwinkels. Er deden veel eco webshops mee, van starters tot gevestigde online winkels. Duurzame mode bleek erg populair, maar ook shops met duurzame woonaccessoires, kinderspeelgoed en baby-producten stonden in de lijst van finalisten.

EcoGoodies wil met de verkiezing extra publiciteit geven aan duurzamer consumeren en betrekt daarbij haar eigen bezoekers. Uit onderzoek blijkt dat nog maar 6% van consumerend Nederland een bewuste keuze maakt voor eerlijke of duurzame producten. EcoGoodies wil bewust shoppen leuk maken en het percentage bewuste consumenten vergroten. Groen shoppen voor een betere wereld begint bij EcoGoodies.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven