Kerstboomadoptie ook dit jaar mogelijk in Leusden

Ook dit jaar kunnen belangstellenden weer kerstbomen adopteren bij Randijk Bamboe in Leusden. De duurzame adoptiekerstboom is qua kleur natuurlijk groen, maar ook biologisch geteeld en geschikt voor hergebruik. Daarnaast steunen kopers met de kerstboomadoptie een organisatie met een groen hart. De organisatie verwacht landelijk weer zo'n 3000 bomen te kunnen uitgeven.

Kweker Erwin Kooijman en zijn medewerkers zijn er helemaal klaar voor: de achtste editie van Adopteer een Kerstboom. Afgelopen maand hebben alle adoptiefamilies van vorig jaar bericht gekregen of de boom dit jaar heeft overleefd. Via de website heeft men de eigen boom voor dit jaar weer kunnen reserveren. Sommige klanten halen hun eigen boom al voor het vijfde jaar op.

Het werkt heel simpel: haal een biologisch geteelde kerstboom op de kwekerij, zorg er goed voor, en lever hem na de kerstdagen weer in voor herplant. Doordat elke boom een label krijgt, kan men een paar jaar dezelfde boom in huis nemen. Kopers kunnen zo de eigen boom zien groeien. Ze moeten hem thuis wel goed verzorgen, anders overleeft hij het niet. Uiteraard krijgen klanten bij de adoptie de nodige verzorgingstips mee naar huis.

De kwekers van Adopteer-een-Kerstboom maken geen gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Dit zorgt voor sterke bomen, schoner oppervlaktewater en een rijk bodemleven op de kwekerij.

Kerstbomen adopteren kan van 6 tot en met 23 december. Tussen 2 en 16 januari verwachten de kwekers alle bomen weer terug. Kijk op de website voor details: www.adopteereenkerstboom.nl.

Bron: LeusderKrant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven