Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slechts 6 van 85 Nederlandse commerciële wijngaarden biologisch

Nederland telt op dit moment 85 wijngaarden met een oppervlakte van 1 hectare of meer, met een gezamenlijk areaal van 193,2 hectare. Van deze 85 commerciƫle wijngaarden zijn er 6 die biologische wijn produceren. Zij beschikken samen over een areaal van 17,7 hectare. Een groot aantal van de gangbare Nederlandse wijngaarden werkt met schimmeltolerante druivenrassen en daarom kunnen deze bedrijven vaak met een lagere inzet van gewasbeschermingsmiddelen volstaan dan wijngaarden met klassieke druivenrassen. Wijngaarden met schimmeltolerante druivenrassen nemen 143,2 hectare van het Nederlandse wijnbouwareaal voor hun rekening.

In volle productie leveren Nederlandse wijngaarden net iets meer dan 1 miljoen flessen wijn met een inhoud van 0,75 liter op. Dat is nog geen 0,3% van de hoeveelheid wijn die jaarlijks in Nederland wordt geconsumeerd.

Bron: VITI via AgriHolland
Publicatiedatum: