Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Slechts 6 van 85 Nederlandse commerciële wijngaarden biologisch
Nederland telt op dit moment 85 wijngaarden met een oppervlakte van 1 hectare of meer, met een gezamenlijk areaal van 193,2 hectare. Van deze 85 commerciƫle wijngaarden zijn er 6 die biologische wijn produceren. Zij beschikken samen over een areaal van 17,7 hectare. Een groot aantal van de gangbare Nederlandse wijngaarden werkt met schimmeltolerante druivenrassen en daarom kunnen deze bedrijven vaak met een lagere inzet van gewasbeschermingsmiddelen volstaan dan wijngaarden met klassieke druivenrassen. Wijngaarden met schimmeltolerante druivenrassen nemen 143,2 hectare van het Nederlandse wijnbouwareaal voor hun rekening.
In volle productie leveren Nederlandse wijngaarden net iets meer dan 1 miljoen flessen wijn met een inhoud van 0,75 liter op. Dat is nog geen 0,3% van de hoeveelheid wijn die jaarlijks in Nederland wordt geconsumeerd.