Verkoopactie bio-oogsttuin voor nieuwe tractor

Biologische oogsttuin In het Volle Leven biedt op zondag 2 december biologische witte kool, rode kool en appelen te koop aan. Met de verkoopactie geven de leden van de tuin het startsein om geld bijeen te brengen voor een nieuwe tractor.

In het Volle Leven teelt groente, kruiden, bloemen en fruit. Maar liefst zeventig gezinnen uit het gebied tussen Venray en Nijmegen eten van de opbrengst. De tuin is een zogeheten pergolabedrijf. Dat houdt in dat de ondernemer en de deelnemers van de tuin samen werken. De tuinder geeft opening van zaken wat betreft zijn boekhouding en de deelnemers betalen een jaarprijs voor de groente, waardoor het inkomen van de ondernemer gegarandeerd is. De leden mogen zelf komen oogsten. Het werk wordt gedaan met respect voor de aarde, de planten, de dieren en de mens.

De tuin bestaat alweer bijna zeven jaar. Al die tijd is het land bewerkt met een tweewielige tractor, die hard aan vervanging toe is. Een nieuwe tractor kost 10.000 euro. Dat bedrag hopen de leden bijeen te brengen door een aantal sponsoracties, waarvan de verkoop van kool en appelen de eerste is.

Adopteren

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een onderdeel van de tractor te adopteren. Iedereen die de tuin een warm hart toedraagt kan onderdelen van 25, van 50 of van 100 euro adopteren. Uiteraard is het mogelijk om meerdere onderdelen te adopteren of bijvoorbeeld met een groep te gaan voor een achterwiel van 200 euro.

Zondag 2 december tussen 14:00 en 16:00 uur kunnen de kolen op de tuin aan de Brembroeken in Vortum-Mullem gekocht worden voor het symbolische bedrag van 1 euro per kool. De biologische appelen worden in tassen van vijf kilo aangeboden voor een bedrag van 20 euro. Natuurlijk is het dan ook mogelijk een kijkje op de tuin te nemen en informatie in te winnen over de oogstabonnementen en de sponsoracties voor de tractor.

Kijk voor meer informatie op www.inhetvolleleven.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven