Lezingen en presentaties: 2250 deelnemers

Veel behoefte aan kennis over duurzaam/biologisch tuinieren

Op de VolksTuinVakbeurs Groene Passie op 22-25 november in Apeldoorn zijn 11.000 bezoekers geweest. Op iedere beursdag werden 18 interactieve lezingen en presentaties gegeven (totaal 74) over gevarieerde onderwerpen die door 2250 mensen zijn bezocht.

Volkstuinders blijken veel belangstelling te hebben voor duurzaamheid, biologisch en biodiversiteit. Het gaat om onderwerpen als: Oude fruitrassen en minifruitbomen op het balkon en terras, vogel -en bijenvriendelijke tuinen, zelf oogsten van zaad en het creëren van biodiversiteit met wilde bloemen en zaden, aandacht voor permacultuur en de aantallen insecten beheersen met verschillende soorten bomen en heesters in plaats van deze diertjes met chemische gewasbeschermingsmiddelen te bestrijden.

Er was aandacht voor gezonde voeding met 'smultuinlessen' en het maken van smooties van tal van fruitsoorten in combinatie met bladgroengewassen en informatie over 'vergeten groenten', vezelhennep en gevitaliseerd water. Op het Horecaterras was biologische catering.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven