Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Radboud Universiteit verduidelijkt duurzaamheidsbeleid voor studenten

Duurzaamheid gaat niet alleen over biologische koffie, geitenwollensokken en spaarlampen. Veel medewerkers en studenten zijn betrokken bij milieu en duurzaamheidszaken op de universiteit. Afgelopen collegejaar werd de RU tweede bij een rating van organisatie Morgen, op het gebied van transparantie over duurzaamheidsbeleid. Toch zijn veel studenten nog niet op de hoogte van wat de RU doet. Op de pagina RU Duurzaamheid is dit te vinden.

Lampjes uit

Een praktische en zichtbare vorm van besparing is het uitschakelen van onnodige verlichting. In de Nacht van de Nacht ging een groep medewerkers en studenten over de campus, en werd gekeken waar nog veel licht brandde. De Aula, het Bestuursgebouw en Linnaeus waren netjes donker. Daarentegen bleek in de UB en het Erasmusgebouw nog wel veel verlichting aan te zijn. In de UB was zelfs nog 25% van de computerbeeldschermen aan. Er wordt nu gekeken naar een manier om dit aan het einde van dag in één keer uit te kunnen schakelen.

Milieuzorg

De Radboud Universiteit ontving in 2010 als eerste universiteit het ISO 14001 certificaat voor milieuzorg in ontvangt nemen. Voor dit certificaat moet de organisatie aan een aantal eisen voldoen op het gebied van milieubeleid. Er moet bij bijna alle aspecten van de universiteiten rekening worden gehouden met milieu, bijvoorbeeld bij inkoop van producten en diensten. Afgelopen weken was er een audit om te kijken waar nog verbeteringen plaats kunnen vinden. Nienke was aanwezig bij het eindgesprek waarbij de resultaten van de audit besproken werden. De RU bleek geen grote missers te hebben, maar nog wel een aantal verbeterpunten te kennen. Hier wordt nu een plan voor geschreven.

Wat doet AKKUraatd?

AKKUraatd is samen met andere studentenorganisaties (zoals het UMP en Studentenvakbond AKKU) betrokken bij een milieuoverleg met het CF, UVB en AMD. Hierdoor blijven we op de hoogte van duurzaamheidsontwikkelingen, en kunnen we input geven. We worden betrokken bij het uitvoeren van onze notitie Kleine Duurzaamheid (2010). Belangrijk vinden we dat studenten zich bewust worden van duurzaamheid op de campus, en zelf kunnen bijdragen.
Publicatiedatum: