Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verslag bestuursvergadering IFOAM EU in Brussel

Op 15 en 16 november vond een belangrijke vergadering plaats van het bestuur van de IFOAM EU. Dat bestuur, waarin iedere lidstaat een zetel inneemt, is de plek waar de IFOAM besluit over standpunten namens de biologische sector in Europa. Met die standpunten kan IFOAM EU lobbyen bij de Europese Commissie, de Raad en het Parlement, maar Bionext kan bij nationale overheden pleiten voor onderwerpen die belangrijk zijn voor de biologische productie in Europa. Een belangrijk orgaan, maar ook een waar besluitvorming lastig is. Hoe zeer de biologische beweging ook verenigd is door dezelfde uitgangspunten; in de dagelijkse praktijk zijn er grote verschillen in de productiesystemen, de verwerking en de wijze waarop wordt omgegaan met afwijkingen.

Namens de Nederlandse IFOAM leden is Bavo van den Idsert (Bionext) bestuurslid en lid van het dagelijks bestuur (de e-board). Marian Blom en Paulien Veerman (Bionext) zijn vaste vervangers, verantwoordelijk voor de deelgebieden landbouw en verwerking. Paulien neemt deel in de Sector Group Organic Processing. Kees van Zelderen (Biohuis) neemt deel in de sectorgroup organic farming. In dit verslag staan de hoofdpunten van de bijeenkomst van anderhalve dag.

Bron: Bionext
Publicatiedatum: