"Bieden ook vegetariërs wat meer variatie op hun bord"

BioToko Bezorgdienst gaat van start

Tholen - Indonesisch eethuis BioToko in Zutphen start vandaag (vrijdag 23 november 2012) met de BioToko Bezorgdienst. Daarmee rolt eigenaar Frank Loef het concept weer iets verder uit. Hij runt BioToko sinds juni 2011 en in de toko wordt met zoveel mogelijk bio-ingrediënten gewerkt.

"We starten deze bezorgdienst nu via Thuisbezorgd.nl. Daardoor kunnen we op een overzichtelijke manier een breed assortiment bieden", vertelt Frank. Hij promoot de bezorgdienst onder meer door de verpakkingen van de afhaalgerechten te voorzien van speciale QR-codes waardoor de consument rechtstreeks op de bezorgpagina terecht komen. Op Thuisbezorgd.nl worden zowel complete menu's als basisproducten aangeboden. "Men kan zelf een bakje samenstellen en biologische sappen en wijn bijbestellen."


Frank en zijn zoons Thomas en David, die beiden werkzaam zijn bij BioToko.

Frank geniet echt van het runnen van BioToko en zit nog vol plannen. Voordat hij BioToko overnam is hij ruim 30 jaar werkzaam geweest in de natuurvoedingsbranche, daardoor kent hij de sector goed. "Ik wilde graag weer een eigen zaak beginnen en toen ik er achter kwam dat deze toko te koop stond hoefde ik niet lang meer na te denken. Biologische maaltijden moet je toch ook gewoon kunnen afhalen? Het leek me dus wel wat om hierin aan de slag te gaan."


Bordje Rames

Voordat Frank de toko overnam werd er met reguliere ingrediënten gewerkt. De ommezwaai naar biologisch heeft volgens Frank zeker de nodige gevolgen gehad voor het klantenbestand. "Er heeft echt een metamorfose plaatsgevonden in het klantenbestand. Er zijn wat oude klanten afgehaakt, maar daar is weer een nieuwe groep voor in de plaats gekomen. Dit komt mede door de groei in de bio-branche."

Hij geeft aan dat veel van de klanten specifiek op het biologische vlees afkomen. "Dit blijkt een belangrijk argument voor onze klanten. Daar worden veel vragen over gesteld."


Gado Gado

Bij BioToko is ook een steeds ruimer aanbod aan vegetarische gerechten verkrijgbaar. "Zelf ben ik geen vegetariër, maar ik houd wel van gevarieerde vegagerechten. Naast onze gewone perkedel hebben we pasgeleden bijvoorbeeld seitanballetjes gemaakt. Deze zijn erg lekker. De seitan maken we tegenwoordig overigens ook zelf." Ook van diverse vleesrecepten proberen we een vegetarische versie te maken. Rendang bijvoorbeeld. Dit is normaliter Sumatraans rundvlees met kemiri en kokos. "Door dit gerecht met seitan te bereiden bieden we ook de vegetariërs wat meer variatie op hun bord."

Voor meer informatie:

Frank Loef
BioToko Zutphen
Laarstraat 50
7201 CE Zutphen
0575 518666
info@biotokozutphen.nl
www.biotokozutphen.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven