Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glycemische index lijkt beter kwaliteitscriterium voor voeding dan vezelgehalte

Jongeren die een voedingspatroon hebben met een lagere glycemische index, hebben gemiddeld een voedzamer dieet. Omgekeerd, een hoge GI verhoogt sterk het risico op voedingstekorten. De jongeren met de hoogste GI hadden een vier keer grotere kans op een tekort aan calcium, jodium, riboflavine en vitamine A.

Echt verrassend is dit niet. Typische voedingsmiddelen met hoge GI zijn frisdrank, wit brood, witte pasta's en frieten. Voeding waaraan suiker is toegevoegd en die nauwelijks vezels bevat. De jongeren met een hoog GI-dieet aten veel minder vetten, dus ook minder omega-3-vetten.

Zelfs volkoren brood heeft nog een relatief hoge glycemische index, ondanks de vele vezels die het bevat. Onderzoekers geloven daarom dat GI een beter kwaliteitscriterium is voor voeding dan het vezelgehalte.

Bron: ABC Gezondheid
Publicatiedatum: