Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omzet wel met 20% gestegen

Polen: 'Organic Farma Zdrowia' in de rode cijfers door niet-rendabele winkels

Organic Farma Zdrowia, een Poolse keten die biologische levensmiddelen aanbiedt, heeft een omzetstijging van 20 procent kunnen noteren in de eerste helft van 2012. De omzet bedroeg zo'n 4,6 miljoen euro. Het bedrijf eindigde de eerste helft van 2012 wel in de rode cijfers, met een nettoverlies van 94.400 euro. In dezelfde periode in het voorgaande jaar leed de keten een nettoverlies van 54.000 euro.

In het tweede kwartaal van 2012 heeft het bedrijf de winkel in het Silesia winkelcentrum in Katowice verbouwd. En het heeft haar winkels in Warschau gemoderniseerd en uitgebreid. Organic Farma Zdrowia is ook begonnen met de verkoop van tientallen producten onder de eigen merken 'Health Day' (voornamelijk producten uit het premium-segment) en 'Healthy Kids'.



De keten heeft in de eerste helft van 2012 geen nieuwe winkels geopend. Wel is er in augustus een nieuwe winkel geopend in Konstancin. Tussen januari en juni 2012 zijn twee winkels in Krakow die niet rendabel waren gesloten. Er zijn nog steeds niet-rendabele locaties binnen de keten die een negatieve invloed hebben op de resultaten. De verkopen via de online winkel Ekosfera.24.pl steeg met dubbele cijfers in de eerste helft van 2012 ten opzichte van dezelfde periode in 2011.

Bron: PMR
Publicatiedatum: